Με τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΛΜΕΠΑ ο ΟΛΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, επίσκεψη στελεχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ι. Βαρδαβά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη. Εκ μέρους του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου τους υποδέχθηκε ο Πρύτανης Καθηγητής Ν. Κατσαράκης, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπρυτάνεις κ.κ. Θ. Μανιός και Χ. Φλώρος, καθώς και οι Καθηγητές του Ιδρύματος κ.κ. Ε. Κουδουμάς και Α. Αποστολάκης.  

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση μεταξύ των Διοικήσεων των δύο φορέων με στόχο τη συνεργασία τους σε διάφορες θεματικές ενότητες. Ειδικότερα, συζητήθηκαν πιθανές συνέργειες σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και ιδιαίτερα τουρισμού, καθώς η κρουαζιέρα αλλά και γενικότερα ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελούν προτεραιότητες για τον ΟΛΗ, αλλά ταυτόχρονα και επιστημονικούς γνωστικούς τομείς που θεραπεύει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Αποφασίστηκε η από κοινού ανάπτυξη δράσεων προς όφελος της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας και η διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. 

Τέλος, αποφασίστηκε η σύνταξη και υπογραφή προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, η οποία θα λειτουργήσει ως ένα γενικό πλαίσιο συνεργασίας και θα οδηγήσει στη δημιουργία κοινών ομάδων εργασίας για άμεσα και απτά αποτελέσματα. Η προγραμματική σύμβαση αναμένεται να έχει υπογραφεί μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2020, οπότε θα ξεκινήσει εντατικά η συνεργασία του ΕΛΜΕΠΑ με τον ΟΛΗ με έμφαση σε θέματα ενέργειας και τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί