Κορονοϊός: Όλο και αυστηρότεροι γίνονται οι κανόνες και οι έλεγχοι (Βίντεο)

Το άνοιγμα του τουρισμού αποτελεί δοκιμασία για την κοινωνία

Όλο και αυστηρότεροι γίνονται οι κανόνες αλλά και οι έλεγχοι, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Η κυβέρνηση έδωσε αυστηρή εντολή για χρήση μάσκας σε εστίαση και τουρισμό, αποφυγή συναθροίσεων και συγχρωτισμού, ειδικά σε κλειστούς χώρους και επιβολή προστίμων, ενώ ανακοίνωσε πιο εντατικούς ελέγχους σε αεροδρόμια, χερσαία σύνορα, ΚΤΕΛ και μπαρ. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα, από τα οποία 9 είναι «εισαγόμενα». Τα υπόλοιπα 18 εντοπίζονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Ξάνθη, Καστοριά και Πάρο με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 3.910.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πέντε νέα κρούσματα, 15 άτομα νοσηλεύονται, ενώ δύο τουρίστριες από τη Ρουμανία, που ήρθαν στη χώρα μας για διακοπές και διέμεναν σε διαμέρισμα της πόλης μέσω RBNB, διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό και βρίσκονται σε ξενοδοχείο καραντίνας. Τεστ έγιναν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου μια αναισθησιολόγος είχε διαγνωστεί θετική στον Covid-19.

Αυστηροί έλεγχοι πραγματοποιούνται στο τελωνείο του Πραμαχώνα από χθες τα ξημερώματα, καθώς δεν μπορούν όσοι θέλουν να περάσουν πλέον τα σύνορα για να έρθουν στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ για τον κοροναϊό τουλάχιστον 72 ώρες πριν.

Στη Λέσβο επαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί, το Κέντρο Υγείας Καλλονής μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης των χώρων του Κέντρου, καθώς και της διαδικασίας ιχνηλάτησης, καθώς όλα τα δείγματα, των επαφών της οικογένειας με τα τρία θετικά κρούσματα βγήκαν αρνητικά, όπως και του εμπλεκόμενου γιατρού που εξέτασε τον 85χρονο. Ήδη τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ περί πενθήμερης απομόνωσης.

Υπό τη σκιά της αύξησης των κρουσμάτων, ο τουρισμός περνά στο επόμενο στάδιο, καθώς χθες άνοιξαν οι πτήσεις και από τη Βρετανία. Μόνο χθες στη χώρα μας έφτασαν πάνω από 6.000 Βρετανοί τουρίστες. Σχεδόν στο σύνολό τους οι Βρετανοί που φτάνουν στην Ελλάδα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό.
Συνολικά έχουν προγραμματιστεί τις πρώτες 48 ώρες, 52 πτήσεις με περίπου 6.000 αφίξεις Βρετανών. Προορισμοί είναι κυρίως Ζάκυνθος, Ρόδος, Κεφαλονιά, Σκιάθος, Κρήτη, Κέρκυρα και Κως.

Δύσκολη περίοδο επιδημιολογικά χαρακτήρισε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας αυτή που διανύουμε καθώς το άνοιγμα του τουρισμού αποτελεί δοκιμασία για την κοινωνία. Ο κ. Σύψας τόνισε ότι η τήρηση των μέτρων ασφαλείας αποτελεί το όπλο μας κατά του κορονοϊού.

ert.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί