Θύμα Ρώσων φαρσέρ έπεσε ο Πολωνός πρόεδρος για την επανεκλογή του

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέϊ Ντούντα, έπεσε θύμα γνωστού διδύμου Ρώσων φαρσέρ, οι οποίοι παρίσταναν τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι φαρσέρ έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ένα ηχητικό απόσπασμα από την τηλεφωνική κλήση που έκαναν στον Πολωνό πρόεδρο και σήμερα το γραφείο του Ντούντα επιβεβαίωσε πως ήταν αληθινό.

Στο απόσπασμα ο Ντούντα μιλάει για περισσότερο από 10 λεπτά για την πανδημία του κορονοϊού, τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα του και για τις σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία. 

Μεταξύ άλλων ο Ντούντα λέει πως η πανδημία είναι «υπό έλεγχο» στην Πολωνία ενώ αναφέρει πως ο Τραμπ δεν τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί. «Μπορεί όμως να έστειλε επιστολή» ακούγεται να λέει. 

Οι φαρσέρ ισχυρίστηκαν πως είχαν μιλήσει με τον Πολωνό πρώην πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, διαχρονικό αντίπαλο του κόμματος του Ντούντα. Ο Τουσκ αντέδρασε οργισμένα στη δήλωση του Ντούντα πως η «ιδεολογία» της κοινότητας LGBTQ είναι χειρότερη από τον κομμουνισμό.

«Δεν κάνω διακρίσεις σε βάρος τους, ειλικιρινά» είπε ο Ντούντα στο τηλέφωνο, νομίζοντας ότι στην άλλη άκρη βρίσκεται ο Γκουτέρες. «Τρέφω τεράστιο σεβασμό για κάθε ανθρώπινο ον» είπε ο Πολωνός πρόεδρος και πρόσθεσε ότι ο Τουσκ «δεν με συμπαθεί».

Οι φαρσέρ που παρέσυραν τον Ντούντα είναι γνωστοί ως Λέξους και Βοβάν. Μεταξύ άλλων, στο παρελθόν έχουν κάνει φάρσα στον Ερντογάν παριστάνοντας τον Πέτρο Ποροσένκο. Θύμα τους έχει πέσει και ο Έλτον Τζον, τον οποίο είχαν καλέσει ως Βλαντιμίρ Πούτιν. Φάρσα έχουν κάνει επίσης στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στη Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί