Αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, σε αστυνομικό κλοιό η περιοχή

Σε εξέλιξη από τις 5 μ.μ. η αντιρατσιστική συγκέντρωση απέναντι στη ξενοφοβική φιέστα που είχαν εξαγγειλει ακροδεξιοί για σήμερα στις 6.30 υπό τον μανδύα των γνωστών «επιτροπών κατοίκων» – Εντονη αστυνομική παρουσία πέριξ της πλατείας, ελεύθερη μόνο η οδός Χέυδεν.

Όπως γράφουν για την Αυγή η Αντυ Κουκλάδα κι ο Κώστας Παπαντωνίου:

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές στην Πλατεία Βικτωρίας, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΟΡΜΑ, αναρχικές πρωτοβουλίες, ΝΑΡ και η ΚΕΕΡΦΑ.

“Πόλεμο στον πόλεμο της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του εθνικισμού, για αλληλεγγύη, διεθνισμό, εξέγερση” είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό που κρατούν οι αλληλέγγυοι. Η αστυνομική παρουσία περιμετρικά της πλατείας Βικτωρίας, είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ στους γύρω δρόμους έχουν παραταχθεί και κλούβες των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως κάλεσμα έχουν απευθύνει για σήμερα στις 6.30 μ.μ.  ομάδες ακροδεξιών, οι οποίες με το προσωπείο των “επιτροπών κατοίκων” Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής, θέλουν να πραγματοποιήσουν μία σύναξη μίσους ενάντια στους πρόσφυγες (διαβάστε παρακάτω αναλυτικότερα)

Αστυνομία σε κάθε γωνιά των Εξαρχείων πριν τη συγκέντρωση

«Ερχόμενες/οι στη προσυγκέντρωση μας για τη συμμετοχή μας στη Ούτε να το σκέφτονται. Αντιρατσιστικη/Αντιφασιστικη Συγκέντρωση στη Πλατεία Βικτώριας, είδαμε εκτεταμμένη παρουσία της αστυνομίας (με ΟΠΚΕ και ομάδες ΔΡΑΣΗ) κυκλικά του Στεκιού» αναφέρει το Στέκι Μεταναστών σε ανάρτησή του λίγο πριν τις 5 μ.μ., επισημαίνοντας: «Οι δυνάμεις αυτές, βρισκομένες κατά μήκος της διαδρομής προσέλευσης του κόσμου προς το στέκι, έκαναν φανερό το λόγο της “επισκεψής” τους, σταματώντας και ρωτώντας κόσμο που έρχοταν προς τη Τσαμαδού, που πάμε και γιατί». «Πορευόμαστε προς τη Πλατεία Βικτώριας, γνωρίζοντας ότι και εκεί περιμένουν κλούβες και αστυνομία. Αλλά και ότι εκεί μας οδηγεί ο δρόμος και το δίκιο της αλληλεγγύης. Τα πολιτικά και κοινωνικά μας δικαιωμάτα είναι αδιαπραγμάτευτα!», τονίζει το Στέκι Μεταναστών δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες:

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:  Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα χρυσαυγίτη να απειλήσει οικογένειες

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν χρυσαυγίτη να απειλήσει οικογένειες με μωρά παιδιά. Ο πραγματικός κίνδυνος για την κοινωνία είναι οι ακροδεξιοί», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. «Να ξέρει ο κ. Μπακογιάννης ότι αύριο θα ξεμπερδέψουμε με τους νεοναζί και με όσους φλέρταρε και συνεργάζονταν προεκλογικά», το μήνυμά της:

«Η σύναξη μίσους κατά μεταναστών, προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης, την Τετάρτη 15 Ιούλη, στην πλατεία Βικτωρίας, που την καλούν ρατσιστές με το προσωπείο των “επιτροπών κατοίκων” Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής είναι μια πρόκληση κατά των ελευθεριών όλων μας», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ. «Οι ίδιοι συνεργάτες στα πογκρόμ των φασιστών της Χρυσής Αυγής, των ταγμάτων εφόδου της Σκορδέλη και του Κασιδιάρη, εμφανίζονται ξανά ως αγανακτισμένοι κάτοικοι. Δεν ξεγελάνε κανένα και καμία!», προσθέτει. «Στις γειτονιές δεν χωράει ο ρατσισμός και ο φασισμός, χωράει ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη!», το σύνθημά της.

 Κινήσεις αλληλεγγύης, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, ΚΕΕΡΦΑ"

«Για τους φασίστες οι πρόσφυγες και οι προσφυγισσες είναι άνθρωποι, που δεν αξίζουν ούτε να ζουν. Για εμάς, για τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αντίστασης, καμιά ζωή δεν είναι ανάξια να βιωθεί.. Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί Καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στον ρατσισμό και την Ακροδεξιά», αναφέρει στο δικό του κάλεσμα ο Aντιφασιστικός Συντονισμός  Αθήνας – Πειραιά.

«Οι γειτονιές μας είναι για όλους και όλες μας, ότι η Βικτώρια ήταν, είναι και θα είναι μια γειτονιά μεταναστών/τριων, όπου η αλληλεγγύη πάντα θα νικά», επισημαίνει στο δικό του κάλεσμα το «Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα» που ετοιμάζει και μικροφωνική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Στο ρατσιστικό κάλεσμα (18:30) γίνεται λόγος για “επoικισμό της περιοχής” ενώ το υπογράφουν οι «επιτροπές κατοίκων Αγγελοπούλου-Πλατείας Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής»:

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί