Ο Χρυσοχοΐδης βιάζεται να προδικάσει την Ιατροδικαστική Έκθεση για το θάνατο του Β. Μάγγου (Βίντεο)

Στο δόγμα της καταστολής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπεραμύνθηκε τις πρακτικές της ΕΛΑΣ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για δικές του πρακτικές όταν χωρίς στοιχεία βιάζεται να προδικάσει την Ιατροδικαστική Έκθεση για το θάνατο του Β. Μάγγου.

Δείτε: Βρέθηκε νεκρός 27χρονος στον Βόλο που είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας (Βίντεο & φωτο)

«Επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει όργιο καταστολής από την πλευρά της Αστυνομίας» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε στο δόγμα της μηδενικής ανοχής.

Αναφορικά με το θάνατο του 27χρονου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε μια απαράδεκτη ανακοίνωσή του χθες προσπάθησε να προκαταβάλλει την Έκθεση του Ιατροδικαστή καταγγέλλοντας εκ των προτέρων ως fake news το γεγονός της ταύτισης του θανάτου με την ακραία αστυνομική βία που υπέστη το παιδί.

Δείτε: Οργισμένη ανακοίνωση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον θάνατο του 27χρονου Βασίλη – Καμμία απάντηση για τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου λέει ότι κάποιοι θέλοντας να δείξουν ότι υπάρχει ασύστολη καταστολή συνέδεσαν το θάνατο του παιδιού με ένα γεγονός αστυνομικής βίας που συνέβη πριν 30 μέρες» είπε στο ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Χάθηκε ένα παιδί 26 χρονών, ένα νέο παιδί, ένας βλαστός. Είναι οδυνηρό για τους γονείς τους και θλιβερό για όλους μας. Ας δείξουμε λίγο σεβασμό. Επιχείρησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με την αστυνομική βία. Αυτό είναι ένα ψέμα με την έννοια ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο αυτή τη στιγμή για να το πούμε. Σήμερα θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση όπως προβλέπουν οι νόμοι με την παρουσία Εισαγγελέα. Νομίζω ότι γίνεται μία συστηματική προσπάθεια να συνδέσουν την πολιτική του Υπουργείου με την ανοχή ή ακόμα και την υποστήριξη στην αστυνομική βία”.

Βέβαια πριν την ιατροδικαστική έκθεση και το επίσημο πόρισμα ούτε για το αντίθετο έχουμε στοιχεία, ότι δηλαδή ότι είναι πλήρης άμοιρη ευθυνών η ακραία αστυνομική βία που υπέστη ο Β. Μάγγος. Ο υπουργός υποκριτικά κάνει πως το αγνοεί.

“Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Χρυσοχοΐδη στον βούρκο της απανθρωπιάς, στον οποίο ο ίδιος επέλεξε να κυλιστεί, εργαλειοποιώντας το θάνατο ενός νεαρού ανθρώπου για να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ” σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου και την προκλητική ανακοίνωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πατέρας Β. Μάγγου: “Χωρίς τη συγκατάθεσή μας η μεταφορά της σορού του παιδιού μας στη Θεσσαλονική αντί για τη Λάρισα”

«Μεταφέρουν τη σορό του παιδιού μας στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία και όχι στη Λάρισα, χωρίς τη συγκατάθεση μας». Αυτό καταγγέλλει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, του 27χρονου που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Βόλο και είχε γνωστοποιήσει πριν περίπου ένα μήνα τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Δείτε: Αυθαιρεσία καταγγέλλει η οικογένεια του 26χρονου από τον Βόλο

«Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο ξυλοδαρμός, που είχαν πέσει δέκα πάνω του και του έσπασαν τα πλευρά, επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Αυτό δεν θα το δείξει καμία ιατροδικαστική έρευνα. Ο γιος μας λοιπόν δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε» δήλωσε ο πατέρας του Β. Μάγγου μιλώντας στο tvxs.gr.

Κατερίνα Μπρέγιαννη, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί