Μ. Συντυχάκης: Προβλέπεται ένας νέος κύκλος αρπαγής των αποθεματικών της επικουρικής ασφάλισης

Με ένα ακόμη νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που «βελτιώνει» το «επενδυτικό περιβάλλον», συνεχίζεται ο αντιλαϊκός αγώνας δρόμου, στον οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση για την ψήφιση μπαράζ νομοσχεδίων μέσα στο κατακαλόκαιρο. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου για την «εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών» και τη «σύγχρονη αγορά κεφαλαίου» που ενσωματώνει σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης ανέδειξε στην τοποθέτησή του πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, αντίθετα «έχουν ένα μόνο στόχο: Να παραμεριστεί κάθε εμπόδιο για να τονωθεί το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης από την πλευρά των επενδυτών, να σιγουρέψουν τα κεφάλαιά τους από κερδοσκοπικά παιχνίδια διαφόρων funds, από τον ανταγωνισμό συμφερόντων εντός των επιχειρηματικών ομίλων, να αποφύγουν κραδασμούς και τη μείωση της κερδοφορίας τους».

Ο Μ. Συντυχάκης προειδοποίησε επίσης ότι προβλέπεται ένας νέος κύκλος αρπαγής των αποθεματικών της επικουρικής ασφάλισης.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί