Αναιρέσεις στο Ηράκλειο – Παρασκευή 17/7 στην πλατεία Δασκαλογιάννη

Οι Αναιρέσεις πάνε πλατεία

Ηράκλειο 17 Ιουλίου, πλατεία ΔασκαλογιάννηΕκδήλωση 19:00

Να ακούσουμε την κραυγή της φύσης!

Η περιβαλλοντική κρίση γεννά πανδημίεςομιλητές: Βασίλης Μηνακάκης, δημοσιογράφος, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Λεωνίδας Μαρούλης / βιολόγος, μέλος της νΚΑ                


Ρεμπέτικο γλέντι 21:30 με τους:

Χρήστο Λιάτη (μπουζούκι)                 

Μαρία Κώτη (τραγούδι)                 

Δημήτρη Ζαχαριουδάκη (κιθάρα)


———————————————————————————————————————-

Η πανδηµία έφερε τα πάνω κάτω σε όλους τους τοµείς της κοινωνικής ζωής, και δεν θα µπορούσαν και οι Αναιρέσεις να µείνουν ανεπηρέαστες. Μπορεί να είµαστε αναγκασµένοι να αναζητήσουμε άλλες οδούς γιατην διεξαγωγή των αγαπηµένων µας φεστιβάλ, όµως δεν σκοπεύουµε να αναστείλουµε τη δράση µας!

∆εν µπορούµε άλλωστε να µεταθέσουµε την ανάγκη συνεύρεσης, συζήτησης και προβληµατισµού σχετικάµε όλα τα καυτά τρέχοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήµατα.
∆εν συµβιβαζόµαστε στην ιδέα ενός καλοκαιριού που πολιτιστικά θα µονοπωλείται από τον πολιτισµό τωνκοινωφελών ιδρυµάτων και των ηµετέρων του ΥΠΠΟΑ.

Οι Αναιρέσεις άλλωστε δεν είναι µόνο το φεστιβάλ. Εκτός των άλλων, «Αναιρέσεις» σηµαίνει µουσική,θέατρο, ψυχαγωγία, προβολές, εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Οι Αναιρέσεις λοιπόν, φέτος κατεβαίνουν στις γειτονιές µε πλήθος εκδηλώσεων πανελλαδικά, µε νέοφρέσκο τεύχος του περιοδικού στις αποσκευές τους και πλάνα για καλοκαιρινή απόδραση µέσω campingπου θα ανακοινωθούν σύντοµα. Θέλουµε και φέτος οι Αναιρέσεις να αποτελέσουν µε τον τρόπο τουςµια όαση πολιτισµού, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης.

Οι ζωές µας είναι απαραίτητες, ο καπιταλισµός όχι!

Το φετινό σύνθηµα των Αναιρέσεων εµπνέεται από την πρόσφατη εµπειρία της πανδηµίας αλλά και τηνεξελισσόµενη εξέγερση στις Η.Π.Α. που φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκηοι ανθρώπινες ανάγκες νατεθούν ψηλότερα από την κερδοφορία και τις αξίες του καπιταλισµού.

Τι µάθαµε από την πανδηµία; Μπορεί τα καπιταλιστικά κράτη να αποδεικνύονται ιδιαίτερα επιµελή στηνκατασκευή απάνθρωπων φρακτών για την απόκρουση των µεταναστευτικών ροών, όµως για την κατασκευή«φραγµών» πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσµατικής και δωρεάς θεραπείας, φάνηκε πως δεν αρκείη τυφλή υποταγή στα καπρίτσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτή η «γύµνια» αναδεικνύει χαρακτηριστικάότι η πλέον θανατηφόρα πανδηµία από την οποία πρέπει να προστατευτούµε είναι ο σύγχρονος καπιταλισµός!

Ένα σύστηµα που όσο οξύνεται η κρίση του τόσο περισσότερο θα θέλει να µας «κάτσει στον σβέρκο», και ναµας κόψει την ανάσα όπως σηµειολογικά αναδεικνύει η τραγική δολοφονία του Τζ. Φλόυντ.

Υπάρχει όµως και η άλλη πλευρά του φεγγαριού! Μέχρι και στην «καρδιά του κτήνους» στις Η.Π.Α.υπάρχει κοινωνικός αναβρασµός και µαχητικότητα, ενώ οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις από την Χιλή καιτον Λίβανο µέχρι την Γαλλία και τα κίτρινα γιλέκα, δείχνουν ότι «οι από κάτω» δεν είµαστε διατεθειµένοινα συνηθίσουµε την βαρβαρότητα του καπιταλισµού.
Αγωνιζόµαστε για να µπορούµε να ονειρευόµαστε! Για να µην δώσουµε ούτε ανάσα στον σάπιο κόσµοτων µνηµονίων του χρέους και της Ε.Ε., του ρατσισµού και του φασισµού, δηλαδή του σύγχρονουολοκληρωτικού καπιταλισµού.

Για ζωή αξιοβίωτη και όχι απλώς επιβίωση. Με µαχητικό αγώνα τώρα για το δικαίωµα στην ζωή, τηνεργασία, την δηµοκρατία και την ειρήνη, για ν’ ανοίξει ο δρόµος για την επανάσταση, και µια σύγχρονηκοµµουνιστική κοινωνία, χωρίς εκµετάλλευση, καταπίεση, αποξένωση, αλλοτρίωση! Η νεολαίαΚοµµουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κοµµουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε µιατέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάµεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί