«Ξαναχτύπησαν» οι καταπατητές – τραμπούκοι στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς – Άγριος ξυλοδαρμός οικολόγου (Φωτο)

Τσιφλίκι της τοπικής μαφίας και των οργανωμένων καταπατητών – τραμπούκων με την προκλητική ανοχή της Πολιτείας συνεχίζει να αποτελεί το προστατευόμενο μόνο στα χαρτιά Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλλιάς στην Δυτική Ελλάδα , περιοχή που προστατεύεται και από την διεθνή σύμβαση Ramsar.

Δείτε επίσης: Λαθροθήρες έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι τους το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς: Πυροβολούν επισκέπτες και μέλη οικολογικών οργανώσεων!

Χθες το απόγευμα δύο μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της περιφερειακής παράταξης « Οικολογική Δυτική Ελλάδα», ο Κώστας Παπακωνσταντίνου , εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος και ο Κυριάκος Γαλάνης , Σμήναρχος ε.α μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ) και εθελοντής στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου , δέχθηκαν την επίθεση τοπικών τραμπούκων – καταπατητών όταν επιχείρησαν να καταγράψουν τις προκλητικές τους παρανομίες πάνω στις αμμοθίνες στην παραλία της Καλογριάς .

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Κυριάκου Γαλάνη στο πρόσωπο, ( μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου) από άτομο που τον πλησίασε και τον γρονθοκόπησε αιφνιδιαστικά πριν τραπεί σε φυγή.

Όπως περιγράφουν στο apokalypseis.com οι δύο άνδρες, φτάνοντας στην περιοχή του πάρκινγκ του κέντρου la Mere διαπίστωσαν ότι ένα μεγάλο τρακτέρ «επιχειρούσε» στην αμμώδη παραλία, δίπλα στον χώρο όπου μια ομάδα αντρών «έστηναν» χώρο με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Πλησιάζοντας, έγινε σαφές ότι το τρακτέρ, σύροντας ειδικό «καταστροφέα», ισοπέδωνε την άμμο στην ζώνη των χαμηλών αμμολόφων και της αμμώδους παραλίας, πάνω και γύρω από τον χώρο των ομπρελών. Ο κ. Γαλάνης προχώρησε προς τους αμμόλοφους για να καταγράψει την προφανή παρανομία καθώς δεν επιτρέπεται η κίνηση τροχοφόρων σε ζώνη αμμολόφων και η οποιαδήποτε «επέμβαση», π.χ., καθαρισμός από απορρίμματα, γίνεται πάντα με τα χέρια.

Μαφιόζικη επίθεση

Ενώ κατέγραφε την σκηνή με το τρακτέρ, ένα άτομο προερχόμενο από την ομάδα που εργαζόταν στις ομπρέλες τον πλησίασε φωνάζοντας ότι καταγράφει «προσωπικά δεδομένα» και τον χτύπησε με εκπληκτική ταχύτητα και επιδεξιότητα στο πρόσωπο.

Ο κ. Γαλάνης – όπως λέει – εκείνη την στιγμή βιντεοσκοπούσε το τρακτέρ σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη από την οποία προήλθε ο δράστης. Ο δράστης έφυγε ξανά προς την κατεύθυνση των ομπρελών. Λόγω της παρουσίας ολόκληρης ομάδας ατόμων που εργάζονταν εκεί και προσπαθώντας να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία (και λόγω του σοκ), τόσο ο κ. Γαλάνης όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου έχασαν τα ίχνη του δράστη.Αμέσως πλησίασαν οι υπόλοιποι της ομάδας που εργαζόταν στις ομπρέλες. Ακολούθησε λογομαχία, χωρίς όμως άλλο επεισόδιο.

Διαβάστε πως περιγράφει την επίθεση ο Κυριάκος Γαλάνης

Καταπατητές της παραλίας

Όπως καταγγέλλουν οι κ. Παπακωνσταντίνου και Γαλάνης , επικεφαλής ήταν ο Γ. Γ. ο οποίος δήλωσε ότι είναι υπεύθυνος για τον χώρο και ότι είχε λάβει «άδεια από τον Φορέα Διαχείρισης» για να καθαρίσει την περιοχή «από σβουνιές, χόρτα και σκουπίδια». Κάποιος έδειξε, μάλιστα, και φωτιά που είχαν ανάψει για να κάψουν απορρίμματα.

« Αυτό ήταν εμφανές ψέμα, διότι ο Φορέας κατ αρχήν δεν αδειοδοτεί αλλά κυρίως, ο Φορέας δεν επρόκειτο ποτέ να δώσει συγκατάβαση για επέμβαση μηχανικών μέσων – οι καθαρισμοί γίνονται μόνο με τα χέρια. Το κυριότερο, όμως είναι ότι ο το εν λόγω άτομο αρνήθηκε ότι γνώριζε τον δράστη – μολονότι εκείνος σαφώς ξεκίνησε από τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν η ομάδα στις ομπρέλες. Έλεγε, ότι ήταν ένας «λουόμενος» ο οποίος έφυγε προς την θάλασσα.» – λένε στο www.apokalypseis.com οι δύο οικολόγοι και σημειώνουν :

Είχε πυροβολήσει περαστικούς

« Αμέσως μετά έφτασε η αστυνομία, η οποία σταμάτησε και το τρακτέρ, το οποίο εκείνη την στιγμή απομακρυνόταν από τον χώρο της παραλίας. Εντύπωση προκάλεσε ότι χειριστής του τρακτέρ ήταν ο Γ. Δ. για τον οποίο εκκρεμεί δίκη λόγω του επεισοδίου στην Λιμνοθάλασσα Πρόκοπου στις 26/12/19, όπου αυτος επέβαινε σε τζετ σκι και πυροβολούσε τα υδρόβια πουλιά και κάποια στιγμή στράφηκε και πυροβόλησε κατά του Κυριάκου Γαλάνη και άλλων περαστικών που έκπληκτοι παρακολουθούσαν την πρωτοφανή παρανομία από τον γειτονικό δημόσιο δρόμο.

Η αστυνομία οδήγησε τους Γ. και Δ. στο Αστυνομικό Τμήμα Κ. Αχαΐας. Ενώ ο Κυριάκος Γαλάνης μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Κέντρο Υγείας Ξ. Αχαΐας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του στο πρόσωπο μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για εσωτερικά ράμματα στο σχισμένο του από τις γροθιές του τραμπούκου μάγουλο…

Η Αστυνομία άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του Γ. για παράνομη κατάληψη του χώρου της παραλίας, μολονότι αυτός ισχυρίσθηκε ότι είχε πλειοδοτήσει σε διαγωνισμό που έκανε ο Δήμος – αλλά δεν είχε ακόμη την άδεια. Ο κ. Γαλάνης άσκησε μήνυση για την επίθεση που δέχτηκε αλλά και για την καταστροφή της παραλιακής ζώνης από το τρακτέρ

Πλήρης ασυδοσία

Το πρωτοφανές και αιματηρό επεισόδιο προφανώς δεν αποτελεί ξεκομμένο γεγονός ούτε «κεραυνό εν αιθρία» καθώς συνεχώς μια μικρή ομάδα ατόμων από το Μετόχι Αχαίας εμπλέκονται στις ίδιες ή παρόμοιες παρανομίες και είναι τα ίδια άτομα που μισθώνουν παραλίες και το τοπικό διβάρι και απολαμβάνουν την εύνοια, αν όχι την κάλυψη, «υψηλά ισταμένων».

« Είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας που επιτρέπει να συμβαίνουν αυτά τα πρωτοφανή και απαράδεκτα σε ένα Εθνικό Πάρκο που θα μπορούσε να είναι η «βιτρίνα» της Δυτικής Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας» κατήγγειλαν οι κ. Παπακωσταντίνου και Γαλάνης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί