Σάλος με τη συμμετοχή του Νόιερ σε τραγούδι υπέρ του ναζισμού

Λίγες ημέρες πριν ο Μάνουελ Νόιερ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας στην Γερμανία για την κατάκτηση του νταμπλ από την Μπάγερν Μονάχου, τώρα όμως βρίσκεται στο προσκήνιο για… λάθος λόγους.

Η γερμανική “Bild” δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της video που δείχνει τον Νόιερ να τραγουδάει, μαζί με άλλα άτομα, τραγούδια της άκρας δεξιάς της Κροατίας τα οποία αποθεώνουν τον ναζισμό.

Το video έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια των διακοπών που κάνει ο παίκτης στο Ντουμπρόβνικ και σε αυτό φαίνεται να τραγουδάει σε βάρκα μαζί με διάφορους φίλους του, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής των τερματοφυλάκων της Μπάγερν, Τόνι Ταπάλοβιτς.

https://twitter.com/CroatiaFooty/status/1282315277422690307?ref_src=twsrc%5Etfw

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό μέσο, ο Νόιερ τραγουδάει μαζί με την παρέα του τραγούδια του Κροάτη Μάρκο Πέρκοβιτς, μέλος του συγκροτήματος “Τόμπσον”, ο οποίος είναι γνωστός για την υποστήριξή του στην ακραία εθνικιστική οργάνωση Ουστάσα που είχε προχωρήσει σε εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής κίπερ με την “Νάσιοναλμαντσαφτ” τραγουδάει στίχους από το “”Lijepa li si” (“Πόσο Όμορφη Είσαι”), ένα τραγούδι που αναφέρεται στην κροατική δημοκρατία της Βοσνίας -που δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένη- και το οποίο έχει σαφέστατες ακραίες εθνικιστικές θέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, οι εκπρόσωποι του Νόιερ κατέστησαν σαφές πως ο Νόιερ δεν γνωρίζει κροατικά και συνεπώς δεν είχε γνώση των τραγουδιών τα οποία φαινόταν να απαγγέλει μαζί με την παρέα του στο πλαίσιο των διακοπών του στο Ντουμπρόβνικ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί