Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας: Η απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος αντίκειται και στη διδασκαλία του Ισλάμ

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας εκφράζει την λύπη του και την αντίθεση του με την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιου πολιτισμού και προστατεύεται από τη UNESCO. Η απόφαση για μετατροπή της σε τέμενος αντίκειται και στη διδασκαλία του Ισλάμ περί σεβασμού των μονοθειστικών θρησκειών, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παρακαταθήκη του Χαλίφη Όμαρ και του Πατριάρχη Ιερουσαλήμ Σωφρονίου, που εγγυάται τον αμοιβαίο σεβασμό για τις εκκλησίες και τα τεμένη.

Η απόφαση αυτή δεν συμβάλλει στην προσέγγιση και εδραίωση σχέσεων φιλίας, συνεργασίας κι αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ του Ισλαμικού και του Χριστιανικού κόσμου, που αποτελεί χρέος όλων των κυβερνήσεων. Αντιθέτως, προκαλεί περισσότερη ένταση μεταξύ των λαών και των χωρών της περιοχής, και σπέρνει διχόνοια στον κοινωνικό και εθνικό ιστό των αραβικών χωρών του Μάσρεκ, του οποίου οι Χριστιανοί Άραβες αποτελούν γνήσιο κι αναπόσπαστο κομμάτι.

Η απόφαση αυτή εμπλέκει θρησκευτικά σύμβολα σε πολιτικούς σχεδιασμούς, και ρίχνει νερό στο μύλο των θιασωτών της σύγκρουσης των πολιτισμών.

Πέραν αυτού, ενδέχεται και να αποτελέσει προηγούμενο που θα εκμεταλλευτούν οι Σιωνιστικές κι ακραίες εβραϊκές δυνάμεις, με την υποστήριξη των ακροδεξιών λεγόμενων «Ευαγγελιστών» στις ΗΠΑ, για την αλλαγή του καθεστώτος και της ταυτότητας σε ιερά μέρη και μνημεία στην Ιερουσαλήμ, όπως το τέμενος Αλ Άκσα.

Αυτό που λείπει από τον κόσμο μας σήμερα δεν είναι τα τεμένη, οι εκκλησίες και οι συναγωγές, αλλά η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η ελευθερία που δικαιούνται όλοι οι λαοί, όπως ο Παλαιστινιακός λαός, που είναι περήφανος για την κληρονομιά του ανά τους αιώνες, που τη χαρακτηρίζουν η ομοψυχία, η ειρηνική συμβίωση και η εθνική ενότητα όλων των Παλαιστινίων, μουσουλμάνων και χριστιανών, που διεξάγουν μαζί έναν ηρωικό και δίκαιο αγώνα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, για την εγκαθίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, με τα Ισλαμικά και Χριστιανικά μνημεία της.

Ζήτω η ελεύθερη αραβική Παλαιστίνη!

Ζήτω η Ιερουσαλήμ αιώνια πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, με τα Ισλαμικά και Χριστιανικά μνημεία της!

Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία!

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας: Η απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος αντίκειται και στη διδασκαλία του Ισλάμ”

  1. Luciano

    Μακαρι να ειναι αληθεια αυτο και να ισχυει , για η ΧΑΜΑΣ αλλα δηλωσε και συνταχθηκε με την αποφαση Ερντογαν

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί