Κυνική ομολογία Θεοχάρη για τον… εκ παραθύρου διορισμό του φιλοχουντικού Λούλη στη θέση του ΓΓ Τουρισμού

Θόρυβο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κυνική ομολογία του Χάρη Θεοχάρη για τον… εκ παραθύρου διορισμό του φιλοχουντικού και «σαμποτέρ» της τουριστικής καμπάνιας, Κωνσταντίνου Λούλη, στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού.

Μετά την απάντηση του υπουργού Τουρισμού και της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του υπουργείου, Μαριάνθης Ανδρέου, στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη, αποσαφηνίστηκε πλήρως ότι ο Κ. Λούλης όχι μόνο δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το «Επιτελικό Κράτος» αλλά και το πτυχίο «τεχνικού κυλινδρόμυλων» που κατέχει δεν είναι ισότιμο και αναγνωρισμένο.

Το νομοθετικό πλαίσιο (ν. 4369/2016) που είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεπε τη μετατροπή των γ.γ. των υπουργείων σε διοικητικούς γραμματείς, οι οποίοι θα διορίζονταν μέσω ΑΣΕΠ και θα έπρεπε να κατέχουν συγκεκριμένα προσόντα. Προφανώς, ο Κ. Λούλης δεν πληρούσε τα συγκεκριμένα κριτήρια. Ευλόγως, λοιπόν, εγείρεται το ερώτημα: Πώς διορίστηκε γενικός γραμματέας ο Κ. Λούλης στις 31/7/2019;

Ο διορισμός:

Δέκα ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουλίου, η κυβέρνηση προχωρά στην πρώτη της… αριστεία, εκδίδοντας το Προεδρικό Διάταγμα 84/2017. Στο άρθρο 17 του Π.Δ. προβλεπόταν η κατάργηση της θέσης του γενικού/διοικητικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, ενώ με το άρθρο 18 επήλθε η οριζόντια κατάργηση θέσεων και γραφείων γενικών/διοικητικών γραμματέων και ειδικών/τομεακών γραμματέων.

Τα άρθρα 17 και 18 του Π.Δ.:

Απ΄ ό,τι φαίνεται, δεν πρωτοεφαρμόστηκε για τον διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέωντα, η πρακτική σύμφωνα με την οποία όταν ένας νόμος δεν ευθυγραμμίζεται με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, τόσο το χειρότερο για το νόμο. Πριν την καραμπινάτη κυβερνητική παρανομία με τον διορισμό του ακατάρτιστου διοικητή της ΕΥΠ, το Μέγαρο Μαξίμου είχε φροντίσει να ξηλώσει το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια του Κ. Λούλη. Κι όλα αυτά, δέκα μόλις μέρες μετά την εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και σήμερα αν ερωτηθεί, θα δηλώσει υπέρμαχος της αριστείας και της αξιοκρατίας.  

Άγγελος Προβολισιάνος, Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί