Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της 9ης Ιουλίου

Ελεύθεροι έως ότου δικαστούν αφέθηκαν οι 9 συλληφθέντες της πορείας της Πέμπτης, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του τέταρτου τακτικού ανακριτή και στην συνέχεια ενώπιον εισαγγελέα.

Αν και αντιμετωπίζουν πολύ βαρύ κατηγορητήριο, ο μόνος περιοριστικός όρος που τους επιβλήθηκε είναι η παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κάτοικίας τους μία φορά τον μήνα έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη. Από το μέτρο εξαιρείται ο συλληφθείς που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο θα επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έξι διώκονται για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και πλημμελήματα, ενώ τρεις διώκονται μόνο για πλημμελήματα. Σήμερα δεν προστέθηκε ούτε αφαιρέθηκε κάτι από το κατηγορητήριο, ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Στα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αλληλέγγυων, αλλά και συγγενικά πρόσωπα και των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ο 18χρονος Κώστας Κ., ο οποίος το διάστημα της κράτησής του έμαθε από τον πατέρα του πως περνάει στη Νομική Αθηνών ενώ έγινε στόχος απρόκλητης αστυνομικής βίας, αλλά και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας), Μιλτιάδης Κοτζάμπασης. Επιπλέον, καθημερινά έρχονται στο φως ντοκουμέντα για το όργιο αστυνομικής καταστολής της 9ης Ιουλίου, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις καταγγελίες που έγιναν στο tvxs.gr για πολίτη που κατέληξε στο νοσοκομείο με διάσειση, μετά από πισώπλατη επίθεση από αστυνομικό της ομάδας «Δράση»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί