Στο φως βίντεο – ντοκουμέντο από την πισώπλατη επίθεση από αστυνομικό σε διαδηλωτή που υπέστη διάσειση

Απρόκλητη, πισώπλατη επίθεση από αστυνομικό της ομάδας «Δράση» καταγγέλει πως δέχθηκε διαδηλωτής, την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που τελείωνε η μεγάλη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ο διαδηλωτής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με διάσειση.

Δείτε: Στο νοσοκομείο με διάσειση διαδηλωτής: Καταγγέλλει ότι δέχτηκε πισώπλατη επίθεση από αστυνομικό

Όπως καταγγέλει το ίδιο το θύμα, ο Δημήτρης Στέφος στο Tvxs.gr, δέχθηκε «απρόκλητη επίθεση  από άτομα της ομάδας ΔΡΑΣΗ την προηγούμενη Πέμπτη ενώ τελείωνε η πορεία επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψος της Κοραή και καθώς παρακολουθούσα την προσαγωγή ενός ανθρώπου που τυχαία είχαν περισυλλέξει και συλλάβει αδίκως μέσα από το πλήθος».

«Έχω κάνει έκκληση και μέσα από τα social media προκειμένου να βρεθεί ο άνθρωπος που με χτύπησε με αποτέλεσμα να βρίσκομαι καθηλωμένος με βαριά διάσειση και τραυματισμένος στο δεξί μου κρόταφο».

Απευθύνει επίσης έκκληση για κατάθεση μαρτυριών ή άλλων βίντεο, εκτός από εκείνο που παραθέτει ο ίδιος, «όπου να φαίνονται καθαρά οι πινακίδες από το μηχανάκι της ομάδας ΔΡΑΣΗ που μου γίνεται η επίθεση, όπως και να βρεθούν άλλοι μαρτυρες του περιστατικού ή ακόμα και τραυματίες από παρεμφερείς υποθέσεις για να ξεκινήσει μία ομαδική νομική διαδικασία.».

Σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει:

«Είναι επικίνδυνο να υπερασπίζεσαι έναν άνθρωπο που τον συλλάβανε εντελώς τυχαία και άδικα. Είσαι ξαφνικά στόχος! Πλέον βέβαια είναι παράνομο να γίνονται πορείες, οπότε πλέον το ξύλο θα είναι νόμιμο» τόνισε.

«Ήμουν τυχερός και την γλίτωσα με μία διάσειση και ένα ωραίο τραύμα λίγο δίπλα από το αυτί μου (…) Ο Δελτάς που με χτύπησε απο πίσω, επειδή έτυχε και πέρναγα είναι δειλός και επικίνδυνος αλλά θα τον βρώ, θα τον βρούμε».

Υπενθυμίζεται, ότι δεκάδες δίκυκλα της ομάδας «Δράση» έπεσαν με φόρα πάνω στους συγκεντρωμένους, πολλοί εκ των οποίων έντρομοι έτρεχαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις προσπαθώντας να αποφύγουν τους αστυνομικούς.

Το βίντεο μαζί με την περιγραφή του περιστατικού:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί