«Αδειάζει» την Κεραμέως η ΔΑΚΕ ιδιωτικών εκπαιδευτικών: Το νέο νομοσχέδιο εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, να αποσυρθεί

«Γίνεται εύκολα αντιληπτό από ποιους συντάχθηκε και ποιων συμφέροντα εξυπηρετεί»

«Γίνεται εύκολα αντιληπτό από ποιους συντάχθηκε και ποιων συμφέροντα εξυπηρετεί» αναφέρει η ΔΑΚΕ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών για το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε επίσης: Το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση που καταθέτει με fast track διαδικασίες η Κεραμέως: Απελευθέρωση απολύσεων, υπαγωγή των εκπαιδευτικών στο εργατικό δίκαιο

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Ιδ. Εκπαιδευτικών: «Το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, να αποσυρθεί τώρα»

Μετά από τις ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων (ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεων), η ΔΑΚΕ Ιδ. Εκπαιδευτικών απέστειλε προ ολίγου στην ΟΙΕΛΕ ανακοίνωση με αφορμή το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της Υπ. Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση που ισοπεδώνει κάθε έννοια ουσιαστικής εποπτείας της Πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συναδέλφων, το νομοσχέδιο είναι φανερό ότι εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα και θα πρέπει να αποσυρθεί για το καλό της εκπαίδευσης. Καλείται, δε, η Υπουργός να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τον κλάδο μας χωρίς προειλημμένες αποφάσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών:

Νόμος πονηρός ανομίαν παρεισφέρει..

Επίκαιρο όσο ποτέ το παραπάνω ρητό αναφορικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κα Υπουργό για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο που αίρει την ουσιαστική εποπτεία της Πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία και, ανάμεσα στα άλλα,προβλέπει:

  • Ελεύθερες απολύσεις με μοναδικό κριτήριο τη βούληση του ιδιοκτήτη, χωρίς διαπιστωτική πράξη της οικείας διευθύνσεως εκπαίδευσης.
  • Οικειοθελή μείωση διδακτικού ωραρίου και κατ’ επέκταση μείωση αποδοχών. (Αλήθεια, υπάρχει ιδιωτικός εκπαιδευτικός που θα προβεί σε αυτήν τη δήλωση «οικειοθελώς»);
  • Κατάρτιση του κανονισμού της Σχολικής Μονάδας από τον Σχολάρχη!

Γίνεται εύκολα αντιληπτό από ποιους συντάχθηκε και ποιων συμφέροντα εξυπηρετεί.

Επειδή όλα είναι θέμα Παιδείας και ως υπηρέτες της έχουμε τελικό σκοπό να μετατρέψουμε τους καθρέφτες σε παράθυρα, ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου χωρίς, όμως, προειλημμένες αποφάσεις!

alfavita.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί