Στους συλληφθέντες της διαδήλωσης ο γγ του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπ. Ανάπτυξης

Ανάμεσα στους συλληφθέντες του συλλαλητηρίου εναντίον του νόμου Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις είναι ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας), Μιλτιάδης Κοτζάμπασης.

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος καταγγέλλει την χρήση βίας έναντι ειρηνικών διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις «κατά του νομοσχεδίου το οποίο στην πράξη προσπαθεί να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις» και ζητά την άμεση απελευθέρωση του γγ γραμματέα του συλλόγου, ο οποίος όπως τονίζεται μετείχε ειρηνικά στην πορεία και την απόσυρση των όποιων κατηγοριών μπορεί να του προσαφθούν. 

Ανακοίνωση εξέδωσε και Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης  (ΕΣΔΔΑ) της οποίας απόφοιτος είναι ο Μιλτιάδης Κοτζάμπασης. 

Η ανακοίνωση: 

«Με ιδιαίτερη θλίψη αλλά και αντίστοιχα μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα το μεσημέρι για τη χθεσινή προσαγωγή και κράτηση του μέλους της Ένωσής μας και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΝΑΠ, Κοτζάμπαση Μιλτιάδη (Αποφοίτου ΙΗ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς), κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Γνωρίζοντας το ήθος, την αξία αλλά και τη θεσμική συνέπεια του συναποφοίτου μας στην ενεργό συνδικαλιστική δράση, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον ίδιο και την οικογένειά του και ευχόμαστε η πρωτοφανής δοκιμασία του να λάβει πολύ σύντομα αίσιο τέλος.

Ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να συνδράμουμε τον συναπόφοιτό μας ηθικά και υλικά είτε με νομική συμπαράσταση, είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο και έχοντας ακλόνητη πίστη στη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας, είμαστε πεπεισμένοι για την άμεση δικαίωσή του και την απρόσκοπτη επιστροφή στα καθήκοντά του και στην φυσιολογική ροή της καθημερινότητάς του.  

Επίσης δηλώνουμε ως Ένωση Αποφοίτων την αντίθεσή μας στην οποιαδήποτε προσπάθεια περιστολής και θέσης εν αμφιβόλω του συνταγματικού δικαιώματος στη συνάθροιση, τη διαμαρτυρία και την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

To ΔΣ της Ένωσης Αποφοίτων κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε όλα τα επίπεδα, για την πλήρη υπεράσπιση και υποστήριξη του συνάδελφου, οι οποίες περιλαμβάνουν την επικοινωνία τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις για το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών.  

Το ΔΣ της ΕΝΑΠ

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Κιρμικίρογλου

Ο Γενικός Γραμματέας Χάρης Κίτσος». 

tvxs.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί