Από μέλος της Κου Κλουξ Κλαν, υπερασπιστής του αντιφασιστικού κινήματος (βίντεο)

Ο Κρίστοφερ Μπέκλεϊ, πρώην βετεράνος του στρατού και ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν αποφάσισε να λάβει θέση υπέρ του αντιφασιστικού κινήματος.

Η ιστορία του Κρίστοφερ Μπέκλεϊ κάνει τον γύρο της Αμερικής και όχι άδικα.

Με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ να φουντώνει το αντιρατσιστικό κίνημα στις ΗΠΑ και με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να εκφράζουν την πλήρη υποστήριξή τους στη μαύρη κοινότητα, ο αγώνας για τα ίσα δικαιώματα τίθεται ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ο Κρίστοφερ Μπέκλεϊ αποτελεί ένα ιδιαίτερο παράδειγμα ενός ανθρώπου.

Όπως περιγράφει την ιστορία του στο ABC News, ο Μπάκλει εξηγεί πως ανέπτυξε ρατστιστικές πεποιθήσεις, αρχικά εξαιτίας μιας δύσκολης παιδικής ηλικίας στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Λίγο αργότερα, αφού εντάχθηκε στο στρατιωτικό σώμα και υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και το Ιράν για 13 χρόνια, άρχισε να νιώθει μίσος για τους Μουσουλμάνους. Επιστρέφοντας στην γενέτειρα του, την κομητεία Walker της Τζόρτζια, απέκτησε ηγετικό ρόλο του στους “Λευκούς Ιππότες”, κομμάτι της Κου Κλουξ Κλαν.

Όλα αυτά μέχρι που γνώρισε έναν φίλο που του άλλαξε τη ζωή. Το 2016 ο Άρνο Μίκαελς, μύησε τον Μπάκλει στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Ο Μίκαελς είχε περάσει και ο ίδιος μια περίοδο στη ζωή του, κατά την οποία καταβαλλόταν από ακροδεξίες πεποιθήσεις.

Πλέον και οι δύο έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών στις ζωές τους στηρίζοντας το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Παράλληλα συνεισφέρουν εθελοντικά στο Parents 4 Peace, έναν ΜΚΟ αφιερωμένο στην προστασία νεαρών παιδιών από ακροδεξιές ιδεολογίες, αλλά και την παροχή υποστήριξης σε ενήλικες με στόχο να “αποχωριστούν” επικίνδυνα στερεότυπα που μπορεί να κουβαλούν μέσα τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί