Γ. Ραγκούσης: Απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες για Πολιτική Προστασία – ΕΥΠ κατέθεσε η κυβέρνηση

“Συστήνουν Ειδικό Λογαριασμό, Ειδικό Κανονισμό Δημοσίων Συμβάσεων, που θα λειτουργήσουν με προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη, η οποία δεν θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για πρωτοφανείς κι ανήκουστες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις”

«Το απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη διαρκώς εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τους πολίτες, καθεστώς», τονίζει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, με αφορμή τις δύο απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες της κυβέρνησης.

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση:

Δύο απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες, ωδή στην αναξιοκρατία, τη μηδενική διαφάνεια, το ρουσφέτι, τη ρεμούλα και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος κατέθεσε η κυβέρνηση.

Με την πρώτη, θεσμοθετούν για την Πολιτική Προστασία 28 νέες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων με ετήσιο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο -φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις- ένα (1) εκατομμύριο ευρώ.

Με τη δεύτερη τροπολογία, μετατρέπουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ -συρρικνώνοντάς την-, και επίσημα πλέον, σε Υπηρεσία Πολιτικών Πληροφοριών, αποκλειστικά για τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αφαιρούν από την ΕΥΠ τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών και τη μεταφέρουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ καταφεύγουν σε ένα όργιο ύποπτης αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας.

Συστήνουν Ειδικό Λογαριασμό, Ειδικό Κανονισμό Δημοσίων Συμβάσεων, που θα λειτουργήσουν με προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη, η οποία δεν θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για πρωτοφανείς κι ανήκουστες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις.

Το απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη διαρκώς εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τους πολίτες, καθεστώς.

Οι δύο τροπολογίες.

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11322926.pdf

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/11322924.pdf

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί