Έβγαλαν ζωντανό τοξικό λεοντόψαρο σε δημοφιλή παραλία της Κρήτης (φωτο)

Μια δυσάρεστη – και τρομακτική συνάμα – έκπληξη είχαν οι λουόμενοι σε παραλία των Χανίων, το απόγευμα της Παρασκευής, όταν κολυμβητής έβγαλε από τη θάλασσα ένα παράξενο ψάρι…

Ο λόγος για ένα λεοντόψαρο, που εμφανίστηκε να κολυμπάει στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας στο Μαράθι και ένας λουόμενος το έβγαλε στην ακτή, κάτω από τη λέσχη του ΠΒΚ.

Όπως ενημέρωσε το zarpanews.gr, ο άνθρωπος που έβγαλε το εικονιζόμενο ψάρι όπως απαθανατίστηκε, προκειμένου να μην το πιάσει κάποιο άτομο π.χ παιδί από περιέργεια, το πέταξε σε παραπλήσιο κάδο σκουπιδιών πιο μακριά από την παραλία.

Μάλιστα για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές, ώστε να επιληφθούν αναλόγως.

Το ξενικό λεονταρόψαρο Pterois miles (λεοντόψαρο, devil firefish, common lionfish) πρωτοεμφανίστηκε στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Ρόδο, το καλοκαίρι του 2015 και είναι τροπικό ψάρι, που κατάγεται από τον Ινδικό Ωκεανό, όπου φτάνει από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο και τη Νότια Αφρική στα δυτικά, ίσαμε την Ινδονησία και τη Σουμάτρα, στα ανατολικά.

Η ράχη του είναι γεμάτη αγκάθια και θυμίζει χορτοφάγο δεινόσαυρο. Ομως το λεοντόψαρο είναι σαρκοβόρο, μικρό, κινείται αργά μέσα σε κοραλλιογενείς υφάλους και κατασπαράσσει ό,τι ζωντανό υπάρχει.

zarpanews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί