«Θερμή υποδοχή» Μητσοτάκη στην Κέρκυρα από τα εργατικά Σωματεία (βίντεο)

«Θερμή» ήταν η υποδοχή επιφύλαξαν στην Κέρκυρα τα εργατικά σωματεία εργαζομένων και φορείς, στον Κ. Μητσοτάκη, καθώς από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στον νέο πεζόδρομο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους δεν επαρκούν.

Πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανοχή της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαντλείται

«Ο πρωθυπουργός σήμερα στην Κέρκυρα διαπίστωσε ότι η ανοχή της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνησή του εξαντλείται», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ (μεσημέρι Σαββάτου), όπου αναφέρει αναλυτικά:

«Στη σημερινή του επίσκεψη στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει πού οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησής του: εργαζόμενοι στο δρόμο, επιχειρηματίες σε απόγνωση, ένα νησί στη δίνη της ύφεσης.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής, να αφήσει την κρίση να βαθαίνει δίχως μέτρα ενεργητικής στήριξης των χιλιάδων εργαζομένων στην εστίαση και στον τουρισμό.

Οι εργατικές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα φανερώνουν ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται μέρα με τη μέρα. Η φωνή της κοινωνίας δυναμώνει. Και αυτή τη φωνή, καμία κατασταλτική νομοθεσία και κανένας καλοταϊσμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός δεν μπορεί να την καταπνίξει».

Τι είπε ο πρωθυπουργός

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή η Ευρώπη συνολικά να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Είπαμε ότι πάμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη φετινή τουριστική περίοδο, βάζοντας πρώτα την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών, σε πρώτη προτεραιότητα και για αυτό και επιμένουμε πάρα πολύ ότι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, όπως αυτά έχουν δοθεί από τους ειδικούς πρέπει να τηρούνται ακόμη περισσότερο τώρα που αρχίζουμε να υποδεχόμαστε περισσότερους επισκέπτες. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο έντονο στα Ιόνια νησιά όταν θα ανοίξουν με τη Μεγάλη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου, όπου θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών» είπε ο πρωθυπουργός ενώ μίλησε και για την ενίσχυση των Υγειονομικών Περιφερειών της Ελλάδας.

«Έχουμε ενισχύσει τις Υγειονομικές Περιφέρειες και το νοσοκομείο της Κέρκυρας και σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας θα τοποθετήσουμε ένα καινούργιο μοριακό αναλυτή στην Κέρκυρα, που θα έχει τη δυνατότητα εξέτασης 500 τεστ την ημέρα» τόνισε.

Ευχολόγια για τους εργαζόμενους

Απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς με τους οποίος θα έχει συνάντηση έκανε έκκληση να εκμεταλλευτούν τα «εργαλεία» που τους δόθηκαν από την κυβέρνηση «ώστε να στηρίξουν τους εργαζόμενους τους».

«Η στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν αυτή την περίοδο, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για εμάς, όπως και πάρα πολύ μεγάλη σημασία έχει για εμάς η προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων. Έχουμε δώσει στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου όλες τις δυνατότητες και τη μέγιστη δυνατή ευελιξία για να μπορέσουν να αναδιατάξουν το προσωπικό τους , λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες σχετικά μειωμένου τζίρου. Δεν θέλουμε να απολυθούν άνθρωποι σε τουριστικές περιοχές. Κάνω έκκληση στους ξενοδόχους του νησιού να εκμεταλλευτούν αυτά τα εργαλεία ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να ξαναμπούν κανονικά στο ταμείο ανεργίας και να ξαναμπούν στην κανονική δραστηριότητα του 2021, όταν με το καλό θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την περιπέτεια» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του στην Περιφέρεια αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα για τα απορρίμματα, το νερό, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «είναι ντροπή η εικόνα που αντίκρισε στο Αχίλλειο». «Είναι προσωπική μου δέσμευση το έργο αυτό που σώσαμε την τελευταία στιγμή της απένταξής του από το κοινοτικό πλαίσιο, θα το “τρέξουμε” και θα τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί