Καταγγελία από το Ηράκλειο για το όργιο καταστολής στην Αθήνα

   Καταγγελία της Επιτροπής Ηρακλείου για την ελευθερία στη διαδήλωση για το όργιο καταστολής στην Αθήνα

Η  επιτροπή για την ελευθερία στη διαδήλωση, καταγγέλλει στο δημοκρατικό κόσμο του Ηρακλείου, την βίαιη και λυσσαλέα επίθεση των δυνάμεων καταστολής, την ώρα που στο Σύνταγμα και στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωναν χιλιάδες πολίτες ενάντια στην ψήφιση του ν/σ για τις διαδηλώσεις. Οι δυνάμεις καταστολής, μετά από προβοκατόρικες ενέργειες, έπνιξαν το κέντρο της Αθήνας στα δακρυγόνα, ενώ με τις βόμβες κρότου λάμψης και το πέσιμο με τις μηχανές σε μπλοκ διαδηλωτών δημιούργησαν ένα εκρηκτικό τοπίο. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και τους λόγους για τους οποίους ψήφισε αυτό το τερατούργημα χουντικής έμπνευσης.

Λειτουργώντας προς όφελος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, πέρασε μέτρα την περίοδο της πανδημίας που φέρνουν φτώχεια, εξαθλίωση και χτύπημα εργασιακών, πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, για τα οποία, η οργή και αγανάκτηση από πλευράς κόσμου θα φέρει κινητοποιήσεις και αντιδράσεις. Αυτό θέλει να προλάβει η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας τον πανικό της και θέλησε να στείλει το μήνυμα, με μια πρωτόγνωρη χρήση βίας, κρατικής τρομοκρατίας, καταστολής και με εντελώς αναίτιες συλλήψεις διαδηλωτών, τι θα αντιμετωπίσουν όσοι επιχειρήσουν να παλέψουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

    Φοβούνται τον λαό και γι’ αυτό καταφεύγουν στην τρομοκρατία και καταστολή. Ταυτόχρονα διαμορφώνουν και το κατάλληλο νομικό οπλοστάσιο απαγορεύοντας ακόμη και την απεργία, για να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

    Οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι ο λαός συνολικά, να βγει στους δρόμους του αγώνα και να αντισταθεί στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων του. Να αντισταθεί στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή που σαν στόχο έχει να κάμψει τις αγωνιστικές του διαθέσεις.

Κάτω η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής

Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στο γύψο

Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί