Αριθμός ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως

Πάνω από 228.000 νέα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως σήμερα, με 228.102 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών.

Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του Οργανισμού.

Το προηγούμενο ρεκόρ νέων κρουσμάτων του ΠΟΥ ήταν 212.326 την 4η Ιουλίου.

Ο αριθμός των θανάτων παραμένει σταθερός, στους περίπου 5000 ημερησίως.

Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 30.000 οι θάνατοι

Η Γαλλία έγινε σήμερα η έκτη χώρα παγκοσμίως που ξεπέρασε επισήμως τους 30.000 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως 25 άνθρωποι υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο σε νοσοκομεία μετά από επιπλοκές της νόσου. Από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, στις αρχές Μαρτίου, έχουν καταγραφεί συνολικά 30.004 θάνατοι.

Ο σημερινός απολογισμός είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των 15 θανάτων ημερησίως που καταγράφεται τις τελευταίες επτά μέρες. Τον Ιούνιο κατά μέσο 34 άνθρωποι πέθαιναν ημερησίως στη χώρα, τον Μάιο 143 και τον Απρίλιο 695.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 μειώθηκε κατά 115, φτάνοντας τους 7.062, συνεχίζοντας την πτωτική τάση εβδομάδων. Ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε επίσης κατά 16 , φτάνοντας τους 496. Για πρώτη φορά μετά τα μέσα Μαρτίου ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μεθ έπεσε κάτω από 500 .

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται σε μια στιγμή που η υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας αναφέρει μια «νέα τάση ανόδου της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2» στην ηπειρωτική Γαλλία και οι αρχές κάλεσαν σήμερα σε «επαγρύπνηση» μπροστά σε ένα κίνδυνο για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

“Είναι ακόμη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση”

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι ακόμη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία Covid-19, ακόμα κι αν ο αριθμός των κρουσμάτων «υπερδιπλασιάστηκε τις έξι τελευταίες εβδομάδες».

«Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα σε ολόκληρο τον κόσμο, που δείχνουν πως ακόμα κι αν η επιδημία είναι πολύ έντονη εκεί, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο», είπε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, αναφέροντας τις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Νότιας Κορέας.

«Μονάχα η ανάληψη επιθετικής δράσης σε συνδυασμό με την εθνική ενότητα και την παγκόσμια αλληλεγγύη μπορούν να αναστρέψουν την πορεία της πανδημίας», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους επέμεινε για μία ακόμη φορά στη σημασία της διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ, την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την απομόνωση των ασθενών «για να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης».

Από την πλευρά της, η Μαρία Φαν Κερκχόβε, αξιωματούχος του ΠΟΥ για την πανδημία COVID-19, είπε σήμερα πως η μετάδοση με τον αέρα του νέου κορονοϊού αποτελούσε πάντα πηγή ανησυχίας, όμως τα σταγονίδια φαίνεται πως είναι η πιο κοινή διαδρομή μόλυνσης.

«Η μετάδοση μέσω του αέρα είναι ένας από τους τρόπους διασποράς για τον οποίο ανησυχούσαμε από την αρχή, ιδίως στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης… όπου γνωρίζουμε ότι αυτά τα σταγονίδια μπορούν να… παραμείνουν στο αέρα για μεγαλύτερο διάστημα».

AΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί