Ψηφίστηκε το χουντονομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – Ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ με διαφοροποίηση Παπανδρέου – Καστανίδη

Υπέρ του νομοσχεδίου Χρυσοχοϊδη 187 βουλευτές, κατά 101

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, με θετική ψήφο από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Από 288 παρόντες βουλευτές, υπέρ ψήφισαν οι 187 και κατά οι 101.

Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή) στις 2 το μεσημέρι. Τη συνεδρίαση συγκάλεσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με αιτία τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη Βουλή, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη.

Συγκεκριμένα, αμφότεροι οι βουλευτές δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία, παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματος, η οποία ήταν η στήριξη του νομοσχεδίου που περιορίζει τις διαδηλώσεις.

Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου διαφοροποιήθηκε πλήρως από τη Φώφη Γεννηματά, ζητώντας ξεκάθαρα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί», διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, όμηρους του κάθε προβοκάτορα».

Είχε προηγηθεί ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος τόνισε ότι το ν/σ είναι «πολύ μακριά από τη δημοκρατική αντίληψη». Η εξισορρόπηση του «συνέρχεσθαι» με τις πρόνοιες για την τάξη και την κοινωνικοοικονομική ζωή πρέπει να γίνεται με τη χρήση της αρχής αναλογικότητας, και αυτό δεν συμβαίνει, υπογράμμισε επίσης ο κ. Καστανίδης.

Ακολούθησε η ανάγνωση των αποτελεσμάτων κατ’ άρθρο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί