Με τον Β. Κικίλια συναντήθηκε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, με αφορμή την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Την Παρασκευή 03/07/2020 κλιμάκιο του ΔΣ του ΦΣΗ συναντήθηκε με τον υπουργό υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην πόλη μας, πραγματοποιήσαμε μαζί του συζήτηση σε ένα αρκετά καλό κλίμα και είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για πλείστα ζητήματα του κλάδου. Αναλυτικά:

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της πληρωμής του προηγούμενου μήνα, ο υπουργός μας εξήγησε ότι οφείλονταν σε λάθος κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα. Υποσχέθηκε ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον και δεσμεύτηκε ότι εάν κάποια φαρμακεία λόγω της καθυστέρησης της πληρωμής, έχουν χάσει κάποια ρύθμιση που είχαν με κάποιο πιστωτικό ίδρυμα ή με το δημόσιο, θα εξετάσει το ζήτημα ώστε να μην χαθούν οι ρυθμίσεις αυτές.

Αναφερθήκαμε στο πρόβλημα των ελλείψεων που δυσχεραίνει την καθημερινότητα μας. Του εξηγήσαμε ότι ο ΕΟΦ αδυνατεί να λύσει το ζήτημα και του ζητήσαμε να συνεργαστεί με τον ΠΦΣ που έχει από πέρυσι εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης των ελλείψεων. 

Σχετικά με την διάθεση των ΦΥΚ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία με τον ΠΦΣ για δωρεάν διάθεση ισχύει μόνο για ένα χρόνο, κατόπιν του διαστήματος αυτού πρόκειται να υπάρξει αμοιβή, ενώ αναφέρθηκε και σε μελέτη  που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΠΦΣ. 

Σχετικά με την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων για την προσεχή χρονιά, ο υπουργός μας ενημέρωσε ότι ενώ πέρυσι διατέθηκαν 3 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια για την ερχόμενη χρονιά υπάρχει η πρόβλεψη και ο σχεδιασμός ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στα 4 εκατομμύρια. 

Ζητήσαμε από τον υπουργό την άμεση εφαρμογή του νόμου για την διάθεση των αντιβιοτικών όπως επίσης εάν δεν μπορέσει το κράτος να καταβάλει τα ποσά που μας οφείλει, ως κίνητρο για τη χορήγηση γενοσήμων, να συμψηφιστούν με οφειλόμενα εκ μέρους μας με  ποσά rebate και το 0,8% στα πρωτότυπα.Τέλος ζητήσαμε από τον υπουργό τη στήριξη φαρμακείων σε τουριστικές περιοχές που πλήττονται την τρέχουσα περίοδο από τις οικονομικές συνέπειες την πανδημίας Covid-19. Εκείνος δεσμεύτηκε να εξετάσει με ποιο τρόπο μπορεί να παρασχεθεί βοήθεια στα  φαρμακεία αυτά.    

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί