«Το νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος»

Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων «βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος, ποινικοποιεί τη σκέψη, τη συνείδηση, την αμφισβήτηση και τον αγώνα ενάντια στο σημερινό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και είπε πως «είναι κατάπτυστο, αντιδημοκρατικό, αυταρχικό και επικίνδυνο, γι’ αυτό και ήδη από τα σπλάχνα έχει καταπέσει στη συνείδηση των εργαζομένων». 

Σημείωσε πως «επιδιώκεται η τρομοκράτηση και η χειραγώγηση συνειδήσεων, ιδιαίτερα της νέας γενιάς» και πρόσθεσε: «Σας ρωτάμε, ποιος θα εμποδίσει τη λαϊκή οργή μπροστά στη βαρβαρότητα της πολιτικής σας. Ποιος εμπόδισε ή ποιανού την άδεια πήραν τα εκατομμύρια φτωχών και εξαθλιωμένων που ξεχύθηκαν στους δρόμους των ΗΠΑ με αφορμή το θάνατο του Αφροαμερικανού Φλόιντ. Ποιος θα εμποδίσει τον ξενοδοχοϋπάλληλο, τον εργαζόμενο στον τουρισμό, που καλείται να ζήσει με εννέα ευρώ την ημέρα, τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες και αγρότες, που είναι στη χρεοκοπία, να διεκδικήσουν τους καρπούς της δουλειάς τους, να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «ό,τι κι αν σκαρφίζεστε, όσους κατασταλτικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς κι αν φτιάχνετε, το ποτάμι της λαϊκής οργής είναι ο εφιάλτης σας, είναι το φάντασμα που πλανάται μέρα και νύχτα, στον ύπνο και στον ξύπνιο σας, πάνω από τα κεφάλια σας». 

Το παρόν νομοσχέδιο δεν ήρθε ουρανοκατέβατο, «ούτε τα μέτρα ενάντια στον εχθρό-λαό είναι μονάχα προνόμιο της ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ» είπε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει γιατί επί κυβερνήσεώς του δεν κατάργησε τις χουντικές διατάξεις για τις διαδηλώσεις που τώρα επικαλείται ή γιατί επέκτεινε τον τρομονόμο. «Είναι γνωστά τα έργα και οι ημέρες του» είπε και εποσήμανε πως «πάνω σε αυτά κτίζει η ΝΔ».  «Όσες βελτιώσεις και αν κάνετε με τις όποιες νομοθετικές βελτιώσεις σε αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα, είναι για να ρίξετε στάχτη στα μάτια του λαού, για να δώσετε πάσα στο ΚΙΝΑΛ για να το υπερψηφίσει. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα δώσει την απάντηση που αρμόζει σε έναν νόμο-τερατούργημα: Θα το πετάξει στο καλάθι των αχρήστων», κατέληξε. 

Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντυχάκη:

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί