Novartis: Ολοκληρώθηκε η έρευνα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου για τους εισαγγελείς Διαφθοράς

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευ. Ιωαννίδη, διαβίβασαν τη δικογραφία που αφορά τους εισαγγελείς Διαφθοράς αλλά και τον φάκελο για τους Γ. Φιλιππάκη, Αλ. Τάρκα και Γ. Παπαδάκου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευ. Ζαχαρής και Λ. Σοφουλάκης, ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τη δικογραφία που συντάχθηκε μετά τις μηνύσεις των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Δ. Αβραμόπουλου για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Επιπλέον, οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου διαβίβασαν στον Ευ. Ιωαννίδη και το φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για τους Γ. Φιλιππάκη, Αλ. Τάρκα και Γ. Παπαδάκου. Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είχε αποπειραθεί με ευθύνη της πλειοψηφίας να καλέσει τα τρία αυτά πρόσωπα με την ιδιότητα των υπόπτων. Το αντιθεσμικό εγχείρημα απέτυχε λόγω της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, το οποίο έκρινε ως παράνομη την κλήση υπό αυτό το καθεστώς, οδηγώντας στα βράχια τις επιδιώξεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Ως εκ τούτου, η διαβίβαση του σχετικού φακέλου εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου αν κριθεί αναγκαίο να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση. Σε διαφορετική περίπτωση η δικογραφία θα αρχειοθετηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί