Κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο – έκτρωμα που περιορίζει τις διαδηλώσεις (Live)

Η κυβέρνηση επιμένει στις διατάξεις, παρά την κατακραυγή για τον αντιδημοκρατικό τους χαρακτήρα

Η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Πέμπτη 9/7 με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου – με το ΚΙΝΑΛ να σέρνεται στην ψήφισή του με το πρόσχημα ότι περιέχει πλέον «θεσμικές εγγυήσεις».

Την Τετάρτη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα25  ενώ υπήρξαν νέες αναγκαστικές αλλαγές από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ύστερα από τις επισημάνσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Σκληρή αντιπαράθεση για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 από τη μια μεριά, και την κυβερνητική παράταξη από την άλλη.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Πλ. Κλαυθμώνος, 7 μ.μ.: Σήμερα το μαζικό «όχι» στο νομοσχέδιο που βάζει «γύψο» στις διαδηλώσεις

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη, στις 7.00 το απόγευμα οργανώνεται συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από την ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ συμμετέχουν και οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες – Κάλεσμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην περάσει το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη

Η πρωινή παρέμβαση του Γ.  Ραγκούση

Η παρέμβαση του Γ. Ραγκούση το πρωί της Πέμπτης. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λεγοντας πως «είναι αργά για δάκρυα Μιχάλη», καθώς «είναι πια αργά για τον υπουργό να μαζέψει τα αμάζευτα»:

«Πολύ μακριά από τη δημοκρατική αντίληψη»: Διαφοροποίηση Καστανίδη από ΚΙΝΑΛ για το νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη

Να σημειωθεί ότι η πρόθεση που εξέφρασε το ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει το νομοσχέδειο αφού… πείστηκε από τις «θεσμικές εγγυήσεις» που συμπεριέλαβε ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, καταγράφει ήδη εσωκομματικές αντιδράσεις όπως αυτή του Μιχ. Καστανίδη που τόνισε πως το σχέδιο νόμου βρίσκεται «πολύ μακριά από τη δημοκρατική αντίληψη» – πληροφορίες ότι τέσσερις ακόμη βουλευτές του ΚΙΝΑΛ διαφοροροποιούνται από την επίσημη θέση του κόμματος Γεννηματά.

Αμετροέπειες Χρυσοχοϊδη

«Για το καλό μας» το νομοσχέδιο – γύψος στις διαδηλώσεις, είπε την Τετάρτη ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί γιατί, από μια διαδήλωση θέλουμε να θυμόμαστε τα συνθήματα και τους σκοπούς για τους οποίους έγινε, όχι για τα επεισόδια, τις φθορές, την ταλαιπωρία και την ένταση» είπε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «χωρίς καμιά διάθεση σύγκρουσης». Και μετά ξέσπασε σε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ…

Ύστερα, θυμήθηκε και τη …Γένοβα: Παραλήρημα Χρυσοχοϊδη για να υποστηρίξει τον «γύψο» στις διαδηλώσεις: Αναφέρθηκε μέχρι μέχρι και στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και την καταστολή στο λιμάνι της Ανκόνας για να δικαιολογήσει το νομοσχέδιο που έφερε.

Δείτε τι ειπώθηκε εχθές στη βουλή: Nομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη για τις διαδηλώσεις: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί