Επίκαιρη ερώτηση του Σ. Βαρδάκη για την ανακούφιση πολιτών, που οφείλουν σε Ασφαλιστικά Ταμεία και αδυνατούν να συνταξιοδοτηθούν

Μετά την υπ αριθμ 6345/8.5.20 κοινοβουλευτική ερώτηση, η οποία παραμένει ακόμα αναπάντητη από τον Υπουργό Εργασίας, ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης επαναφέρει το πολύ σημαντικό θέμα της ανακούφισης των συμπολιτών μας που οφείλουν σε ασφαλιστικά ταμεία, πολλοί από του οποίους αδυνατούν να συνταξιοδοτηθούν, αυτή τη φορά ως επίκαιρη ερώτηση, που συζητείται, αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον κ. Βρούτση να απαντήσει αν προτίθεται να λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση, ευνοϊκών δόσεων, για οφειλές προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και αν σκοπεύει να τροποποιήσει τους όρους καταβολής σύνταξης σε οφειλέτες, υποψήφιους συνταξιούχους, ακυρώνοντας το ανώτατο όριο οφειλής, ώστε να εξασφαλίζεται το δικαίωμα της συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της ερώτησης, επισημαίνονται όλες οι δυνατότητες που παρείχε η απελθούσα Κυβέρνηση για ρύθμιση των οφειλών προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, αποδείχτηκαν σωτήριες για τη διευκόλυνση οφειλετών, οι οποίοι βρέθηκαν χρεωμένοι στο Δημόσιο, χωρίς να μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, να έχουν υγειονομική κάλυψη, ούτε για τους ίδιους αλλά ούτε και για τα παιδιά τους, να μην μπορούν να καταθέσουν αίτημα συνταξιοδότησης, ακόμα και αν έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί