Χρ. Καλογρίτσας: Από το ΚΚΕ, υπηρέτης του Κυρ. Μητσοτάκη, όπως και ο Θεοδωρικάκος

Του Δημήτρη Χρήστου

ΤΕΛΙΚΑ, τι είναι ο Χρ. Καλογρίτσας; Ένας απατεώνας, τότε με τις τηλεοπτικές άδειες, ή ένας αξιόπιστος επιχειρηματίας που ψάχνει για το δίκιο του; Και ποιο είναι το δίκιο του;

Και γιατί επέλεξε (ή του διόρισαν) ως δικηγόρο τον φιλοδεξιό Ανδρέα Λοβέρδο για να το βρει; Ποιο ρόλο έπαιξε ο συνεταίρος του, επί 17 χρόνια, στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO και σημερινός υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος;

Δείτε: Οι “αποκαλύψεις” Καλογρίτσα, ο δικηγόρος του Α. Λοβέρδος και ο συνέταιρός του στην GPO Τ. Θεοδωρικάκος!

Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, μικροεργολάβος, «μπροστινός» του ΚΚΕ, με συγγενική σχέση με τον συντοπίτη του Χαρ. Φλωράκη, του ανατέθηκε να «παίξει» τον εκδότη της εφημερίδας «Πρώτη» με τη χρηματοδότηση του Περισσού.

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ των τηλεοπτικών αδειών, συνεργάστηκε ως μέτοχος με τον Μίνωα Κυριακού για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της αρχικής άδειας στον ΑΝΤ1, καθώς ήταν όρος να υπάρχει εκδότης εφημερίδας στο σχήμα και ο Κυριακού δεν ήταν. Η συνεργασία ήταν εικονική. Το τίμημα άγνωστο.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ την υποστήριξη του ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας κατά προτίμηση δημόσια έργα στον χώρο της Δικαιοσύνης από τον τότε υπουργό Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Και μετά, έστησε με τον πολιτικά ορφανό τέως γραμματέα της ΚΝΕ Θεοδωρικάκο την εταιρεία GPO, η οποία εξασφάλισε μακρόχρονη αποκλειστική συνεργασία με το Mega! Η συνεργασία αυτή έγινε και η βίζα με προξενητή τον Πρετεντέρη να μεταπηδήσει το 2016 στο επιτελείο του Κυριάκου.

Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ. που είχε σταματήσει τα έργα ως εργολάβος, δεν εμφανιζόταν πουθενά. Μέχρι που τον μάθαμε με τις τηλεοπτικές άδειες. Τώρα, η νέα δουλειά που ανέλαβε είναι να βοηθήσει το Μαξίμου και το σύστημα να αλλάζουν ατζέντα.

ΜΑ ΑΝ ΛΕΕΙ αλήθεια; Ποια είναι, όμως, η αλήθεια, η ποινικά κολάσιμη, όταν τα περί ων ο λόγος τρία εκατομμύρια, που έλαβε από τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία Consolitaded Contractors Group για ανάληψη υπεργολαβίας, τα κατέθεσε -είπε- ως εγγύηση στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και δεσμεύτηκαν για τη συμμετοχή; Τώρα λέει πώς τα έδωσε για την έκδοση της εφημερίδας “Docoumento”. Μόνο που τα χρήματα αυτά του επεστράφησαν τελικά μετά την έκδοση της εφημερίδας.

ΑΛΛΟ πράγμα να δανείζεται η σύζυγος Μαρέβα από κοινού με το «Πρώτο Θέμα» από την ίδια κρυφή offshore και να μην κουνιέται φύλλο και άλλο ο Καλογρίτσας από μια φανερή εταιρεία. Τη διαφορά την κάνουν τα ΜΜΕ των νέων νταβατζήδων.

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί