ΑΜΑΚ: Να αποσυρθεί το Αντισυνταγματικό νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης, σχετικά με το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Μετά από 46 χρόνια Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται η πρώτη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης που αποπειράται να περιορίσει έως και  να καταργήσει το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συμμετέχουν ελεύθερα σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις. Εισηγείται έναν νόμο που ουσιαστικά είναι αντιγραφή του νόμου της Χούντας το 1971. 

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο:

  • Ανοίγει τον δρόμο για την αυθαίρετη απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων
  • Περιορίζει και ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, προβλέποντας εξοντωτικές ποινές για τους οργανωτές σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια
  • Καθιστά ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή σε συγκέντρωση που έχουν απαγορεύσει οι αρχές.

Επιχειρεί ουσιαστικά να πλήξει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθε μετατρέποντας την ελευθερία από κανόνα σε εξαίρεση.

Η επιμονή της κυβέρνησης σε αυτό το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο καταδεικνύει ότι έχει πλήρη επίγνωση της κρίσης στην οποία έχει η ίδια οδηγήσει την ελληνική οικονομία με την αδράνειά της και με την επιλογή της να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις ως μαξιλάρι που θα απορροφήσει τους κραδασμούς της ύφεσης αλλά και την άλωση του φυσικού μας πλούτου που θα ενταθεί και γι’ αυτό λαμβάνει προληπτικά, κατασταλτικά μέτρα κατά των αντιστάσεων στην πολιτική της.

Πρόκειται για σχεδιασμό που θα τον ζήλευε και η Χούντα και ο οποίος, βεβαίως, θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά διότι η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Ας ξεκινήσουμε με τη συμμετοχή μας στις Πανελλαδικές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σήμερα στις 19,00 μ.μ. 

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση είναι στην πλατεία λιονταριών, στις 19,00μ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί