«Αδειάζει» τον Τραμπ η ίδια του η ανηψιά, η οποία είναι κλινική ψυχολόγος

“Ανέπτυξε ως χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του τάσεις ναρκισσισμού, εκφοβισμού και μεγαλομανίας”

Κόλαφος η ανηψιά του Ντόναλντ Τραμπ, Μέρι Τραμπ, στο υπό έκδοση βιβλίο της για τον πλανητάρχη θείο της και τις εξηγήσεις που δίνει για τη συμπεριφορά του, ούσα κλινική ψυχολόγος.

Στο βιβλίο η Μέρι Τραμπ αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο ασυνήθιστος χαρακτήρας και η συχνά εξωφρενική συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ «απειλούν την παγκόσμια υγεία, την οικονομική ασφάλεια και τον κοινωνικό ιστό» και υποστηρίζει ότι διαμορφώθηκαν από τον «κοινωνιοπαθή» πατέρα του κατά την παιδική ηλικία.

Το βιβλίο με τίτλο «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man», αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη Τρίτη, 14 Ιουλίου.

Ο Guardian προδημοσιεύει κάποια ενδιαφέροντα αποσπάσματα στα οποία, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά για εισαγωγή του Τραμπ σε γνωστή σχολή αφού «έκλεψε» στις εξετάσεις και για βίαιη μεταχείριση γυναικών όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία.

Η καθοριστική επίδραση του πατέρα

Η σχέση μεταξύ του προέδρου και του πατέρα του, γιου πρώτης γενιάς Γερμανών μεταναστών, ήταν ανέκαθεν ένα περίπλοκο και καθοριστικό στοιχείο για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει στο βιβλίο, όταν ανέλαβε καθήκοντα για κάποιο διάστημα το μόνο που είχε τοποθετήσει στο Οβάλ Γραφείο ήταν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του πατέρα του. Ο πατέρας του εκτός από βασικός χρηματοδότης και οικονομικό στήριγμα, ήταν αυτός που είχε κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

Η συγγραφέας περιγράφει τον Φρεντ Τραμπ, πατέρα του Ντόναλντ, ως «κοινωνιοπαθή» και υποστηρίζει ότι διακατεχόταν από αντισημιτισμό, ρατσισμό, ξενοφοβία και σεξισμό, χαρακτηριστικά για τα οποία έχει κατηγορηθεί και ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Μέρι Τραμπ μιλάει και για κακοποίηση του θείου της από τον παππού της. «Η κακοποίηση παιδιών είναι, κατά κάποιο τρόπο, η προσδοκία του «πάρα πολύ» ή του «όχι αρκετά», γράφει. «Ο Ντόναλντ βίωσε άμεσα το «όχι αρκετά», καθώς έχασε τη σύνδεση με τη μητέρα του σε μια ηλικία καθοριστική για την ανάπτυξη ενός παιδιού.

«… Έχοντας εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του για τουλάχιστον ένα χρόνο, και επειδή ο πατέρας του απέτυχε όχι μόνο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, αλλά να τον κάνει να νιώθει ασφαλή ή ότι εισπράττει αγάπη και εκτίμηση, ο Ντόναλντ υπέφερε από στερήσεις που θα τον σημαδεύουν για μια ζωή», λέει ακόμα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να αναπτύξει ως χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του τάσεις ναρκισσισμού, εκφοβισμού και μεγαλομανίας. Όπως αναφέρει αυτά τελικά τα πρόσεξε ο παππούς της αλλά όχι με τρόπο που θα τον έκανε να βελτιωθεί.

Η Μέρι Τραμπ γράφει ακόμα ότι ο θείος της επηρεάστηκε από τον πρόωρο χαμό του αδελφού του λόγω αλκοολισμού.

«Ο άντρας που αναδύεται είναι αδίστακτος και απολύτως εγωκεντρικός», γράφει. Σε μια ενότητα για την εκπαίδευση του Τραμπ, η Μέρι περιγράφει πώς πλήρωσε κάποιον άλλο για να μπει σε μια σχολή.

Βιβλίο με ψεύδη, απαντά ο Λευκός Οίκος

Σε μια πρώτη αντίδραση ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε το βιβλίο ψευδές.

Πρόκειται για ένα βιβλίο ψευτιών… γελοίων, περίεργων κατηγοριών που δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια», δήλωσε η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «δεν έχει δει ακόμα το βιβλίο ο Λευκός Οίκος, αλλά είναι βιβλίο ψευδών ισχυρισμών».

Η Σάρα Μάθιους, μία άλλη εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, δήλωσε: «Η Μέρι Τραμπ και ο εκδότης του βιβλίου της, μπορεί να ισχυρίζονται ότι ενεργούν για το δημόσιο συμφέρον, αλλά το βιβλίο αυτό, είναι ξεκάθαρα για το οικονομικό συμφέρον της συγγραφέως. Ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στον Λευκό Οίκο για περισσότερο από τρία χρόνια και εργάζεται για το καλό του αμερικανικού λαού – γιατί βγήκε να μιλήσει τώρα;»

O νεότερος αδερφός του προέδρου Τραμπ, ο Ρόμπερτ Τραμπ, προσπαθεί να σταματήσει την έκδοση του βιβλίου.

Η Μέρι Τραμπ είναι η κόρη του μεγαλύτερου αδερφού του προέδρου Τραμπ, του Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, ενός πιλότου της πολιτικής αεροπορίας που ήταν αλκοολικός και πέθανε από καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 42 ετών.

Η ίδια φέρεται ως πηγή-κλειδί των New York Times στην αποκάλυψη που είχαν κάνει για τις φορολογικές υποθέσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί