Το φόντο, το φόντο!!!

Γράφει ο Ψευδοπιπεριάς

Όλα είναι … «πόζα»! στημένες εικόνες και η …Ουγκανία οδεύει ολοταχώς στην Αδωνοανάπτυξη!

Ο Φύλαρχος ποζάρει με φόντο ηλιοβασιλέματα, αεροπλάνα που μεταφέρουν μάσκες από «δωρεές» φίλων-«ευεργετών» – οι ίδιοι «ευεργέτες» δίνουν και κανένα δεκαπενθήμερο στους «ιθαγενείς»- ο ίδιος φύλαρχος άλλοτε ποζάρει ημίγυμνος μετά της πολυτάλαντης συζύγου του στην πλαζ, άλλοτε με φόντο νταλίκα-ορχήστρα χαριεντίζεται όλως αυθορμήτως στους δρόμους της πρωτεύουσας, εσχάτως έμπροσθεν τριών «βαρέων» μηχανημάτων εκσκαφής και με «κίτρινο» γιλέκο έδωσε το μαρς για την «επανεκκίνηση» της οικονομίας και γενικά ο φύλαρχος είναι ανήσυχος, όσο εμείς είμαστε ήσυχοι.

Όταν δεν έχει στημένο «σόου», έχει «στημένη» συνέντευξη στην … ανιψιά του, ενώ ο ανιψιός του, αντί για … «καθρεφτάκια» βάφει το οδόστρωμα κόκκινο-κίτρινο, φυτεύει… ψευτοπιπεριές στην Πανεπιστημίου και φοίνικες σε … ζαρντινιέρες, γιατί ως γνωστόν «παράδοση» και «αισθητική» είναι το προνομιακό πεδίο της διακυβέρνησης!

Καλά θα πείτε αντιπολίτευση στην … Ουγκανία δεν υπάρχει; Υπάρχει αλλά η μείζων έχει άλλα σεκλέτια αυτόν τον καιρό, μέχρι να δει τι σόι … «διεύρυνση» θα κάνει και η ελάσσων θυμιάζει τον «φύλαρχο» μπας και της δώσει κανένα «καθρεφτάκι».

Το καλό στην Ουγκανία είναι ότι όλοι … συμφωνούν με τον Φύλαρχο. Άλλωστε τα δεκανίκια του δεν είναι όλοι άρπαγες. Άλλοι βολεύονται με 500.000 ευρώ για το λιβάνισμα, άλλοι με ένα 12άρι χιλιάρικα μια χαρά τα λένε!

Τι μένει τώρα στην … Ουγκανία;

Αρχικά ανασχηματισμός, αφού οι «λαγοί» πρέπει να κάνουν κι αυτοί τους υφυπουργούς – εδώ μέχρι και το… NETFLIX ξεφτίλισαν- και μετά εκλογές όπου θα επικυρωθεί μια μνημονιάρα να –με το συμπάθιο- καθώς το υπονοούμενο με τις … μπουλντόζες φόντο έπρεπε να το πιάσετε νωρίτερα!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί