«Κανένα λάθος» δεν βρήκε στη λίστα Πέτσα ο Κ. Μητσοτάκης

Συνέντευξη στον άκρως φιλόξενο για την κυβέρνηση ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Παύλο Τσίμα και Βασίλη Χιώτη παραχώρησε ο πρωθυπουργός κατά τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τα λάθη της κυβέρνησης τους 12 αυτούς μήνες, υπενθύμισε την «υπόθεση με τους διοικητές των νοσοκομείων», ώστε να μας αποδείξει ότι έκανε την αυτοκριτική του.

Ωστόσο, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «παρείσφρησαν» στις επιλογές άτομα ακατάλληλα για αυτές τις θέσεις, ξεχνώντας ότι ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε καλέσει στο γραφείο του τον 80χρονο Κωνσταντίνο Πατέρα και είχαν συμφωνήσει στον ρουσφετολογικού χαρακτήρα διορισμό του:

«Δύσκολος χειμώνας»

Στη συνέχεια, ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ακόμα στη χώρα μας προστασία για τους πιο αδύναμους και ότι, παρότι σίγουρα έρχεται ένας «δύσκολος χειμώνας», τα στοιχεία δεν είναι αποκαρδιωτικά. Μάλιστα, ανέφερε ότι «η χώρα είναι πιο ισχυρή παρά την βαθειά ύφεση» (;). 

Βέβαια, η ΕΡΓΑΝΗ τον διαψεύδει, καθώς καταγράφει «έξαρση» των απολύσεων στο τέλος του Ιουνίου, δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό για περαιτέρω αύξηση των περικοπών μέχρι τα μέσα Ιουλίου, καθώς θα λήγει το 45ήμερο απαγόρευσης μετά την αναστολή. 

Συγκεκριμένα, μόνο την τελευταία ημέρα του Ιουνίου (30/6/2020) καταγράφηκαν πάνω από 36.500 απολύσεις, με τη μερίδα του λέοντος να εντοπίζεται στην Αττική, όπου συνολικά τον Ιούνιο το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων ήταν αρνητικό (στο -12.484).

Η πρόκληση των επόμενων 12 μηνών, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «είναι η απορρόφηση των κραδασμών της οικονομικής κρίσης και να κάνουμε αλλαγές που υπάρχουν στο οικονομικό μας πρόγραμμα».

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας» – «Κάποια στιγμή θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνη»

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε επίσης να βάλει φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών αναφέροντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Αυτό που με ενδιαφέρει στις μετρήσεις είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η χώρα πάει πολύ καλά», είπε επίσης. 

Από την άλλη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι ««κάποια στιγμή θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνη», χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα λάβουν χώρα (και με ποια κριτήρια) οι αλλαγές αυτές. «Όταν κρίνω ότι θα υπάρξει ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αυτές θα γίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Όλα καλώς καμωμένα με τη λίστα Πέτσα!

«Κανένα λάθος» δεν βρήκε στη λίστα Πέτσα ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κάλυψε πλήρως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία παρέμβαση στο έργο της εταιρείας Initiative που ανέλαβε την διαχείριση των χρημάτων.

Όλα αυτά, ενώ η ίδια η λίστα αποδεικνύει ότι μοιράστηκε δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση μονοφωνίας στα μίντια, τη χρηματοδότηση σύσσωμου του φιλοκυβερνητικού Τύπου και το βόλεμα «ημετέρων» με Μέσα μηδαμινής επισκεψιμότητας.

Ελληνοτουρκικά

«Είχα πει  ότι δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση η συνομιλία του  έλληνα πρωθυπουργού με τον τον Τούρκο πρόεδρο», σχολίασε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η επικοινωνία με τον Ερντογάν «είχε διακοπεί όχι με δίκη μου υπαιτιότητα. Ο Ερντογάν είπες ότι δεν ήθελε να μίλα μαζί μου». «Η Ελλάδα δεν ήταν εκείνη στην ΕΕ που επέμεινε να εξαιρεθεί η Τουρκία από το πρώτο άνοιγμα των συνόρων», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με το τηλεφώνημα με τον Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως δεν προέκυψε από την διαμεσολάβηση της Μέρκελ, αλλά υπήρχε πρόθεση από μέρους του για διάλογο και επίλυση. «Είχα ενημερώσει την καγκελάριο. Δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές, ούτε διαιτητές.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί