Αυτοκίνητο με ζευγάρι ηλικιωμένων έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Αρκίτσας (Βίντεο & φωτο)

Λιμενικός έπεσε στη θάλασσα για να τους σώσει

Ένα αυτοκίνητο με οδηγό και επιβάτη ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έπεσε στη θάλασσα το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου στο λιμάνι της Αρκίτσας, κατά τη διάρκεια ελιγμών που έκανε για να εισέλθει στο πλοίο “Αιδηψός”.

Το ρεπορτάζ του LamiaReport αναφέρει ότι οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους χάρη στην άμεση επέμβαση του Κελευστή του Λ.Σ. Βασίλη Κοκορέτση που βούτηξε στη θάλασσα για να τους σώσει.

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα-Αρκίτσα

Συγκεκριμένα το πλοίο ήταν σχεδόν έτοιμο να σαλπάρει περιμένοντας το τελευταίο όχημα να εισέλθει. Ο ηλικιωμένος οδηγός του έβαλε όπισθεν όμως επιτάχυνε (κατά τη δική του εκδοχή κόλλησε το γκάζι) και αντί να μπει μέσα στη ράμπα έπεσε στη θάλασσα!

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο λιμενικός έπεσε στη θάλασσα, διαπιστώνοντας αρχικά ότι ο οδηγός είχε βγει από το όχημα, αλλά η γυναίκα ήταν εγκλωβισμένη. Με μεγάλη ο λιμενικός προσπάθησε και κατάφερε να βγάλει τη γυναίκα από το αυτοκίνητο και να τη φέρει στην επιφάνεια, ενώ βοήθησε και τον ηλικιωμένο άνδρα να φτάσει στην ακτή με τη βοήθεια και ενός σωσίβιου που πέταξαν από το πλοίο.

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα-Αρκίτσα

Στη συνέχεια τα δύο άτομα παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και την παροχή πρώτων βοηθειών.

“Δεν έκανε τίποτα άλλο παρά μόνο το καθήκον μου και νομίζω ότι έπραξα ότι θα έκανε οποιοσδήποτε συνάδελφος βρισκόταν στη θέση μου”, είπε στο LamiaReport ο Λιμενικός ο οποίος είναι από την Αταλάντη και υπηρετεί τα τελευταία πέντε χρόνια στο Λιμενικό Φυλάκιο Αρκίτσας.

Προανάκριση για το περιστατικό, διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί