Α. Ξανθός: Πέρασε η περίοδος της θριαμβολογίας για τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

Οι γιατροί στο Ρέθυμνο γύρισαν την πλάτη στον Βασίλη Κικίλια, που δεν έχει καταλάβει ότι πέρασε η περίοδος της ευφορίας και της θριαμβολογίας, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, γιατρός και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τα συσσωρευμένα προβλήματα, τις ακάλυπτες ανάγκες, την πραγματική δυσκολία και τη συμβολική πράξη των γιατρών στο Ρέθυμνο ο κ. Ξανθός στον Νίκο Ξυδάκη τόνισε ότι ο υπουργός επισκέφθηκε το Ρέθυμνο σε μια φάση που το νοσοκομείο είναι σε κρίση, κάποια τμήματα του το Αναισθησιολογικό και η Παθολογική Κλινική αντιμετωπίζουν τρομερή δυσλειτουργία καθώς για διάφορους λόγους έχουν αποχωρήσει γιατροί και έχουν μείνει δύο γιατροί μόνιμοι σε κάθε τμήμα.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι αυτό βάζει σε τρομερή επισφάλεια όλη τη λειτουργία του νοσοκομείου, έχουν ανασταλεί όλα τα τακτικά χειρουργεία εδώ και περίπου έξι μήνες και το νοσηλευτικό ίδρυμα μπαίνει σε τροχιά σοβαρής υποβάθμισης. Σε αυτό το κλίμα έρχεται ο κ. Κικίλιας και δεν δεσμεύεται πολιτικά ούτε για δύο – τρεις κινήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν ένα σήμα μακροπρόθεσμης λύσης για μια έκτακτη ενίσχυση με προσωπικό λόγω του έκτακτου προβλήματος.

Αυτό απογοήτευσε τον κόσμο, όπως είπε ο κ. Ξανθός, και δημιούργησε αυτήν την αρνητική στάση των εργαζόμενων και των γιατρών οι οποίοι είπαν ότι ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων η επίσκεψη.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στην αλλαγή της ρητορικής της ΝΔ πριν και μετά την πανδημία καθώς τώρα μιλούν για την αξία του ΕΣΥ και των ανθρώπων του ενώ πριν μιλούσαν για σπάταλο δημόσιο.

Αυτό όμως για να γίνει εξήγησε ο βουλευτής χρειάζεται σχέδιο, πχ μόνιμης κάλυψης αναγκών με προσωπικό, σχέδιο επένδυσης στις υποδομές και στον εξοπλισμό κ.ά. και αυτό δεν υπάρχει, ακούμε μόνο καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις.

Και αυτό δεν υπάρχει γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει στην ουσία και στον πυρήνα της δημόσιας περίθαλψης.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί