Το κάλεσμα της Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας απέναντι στο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων

Το κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας Ν.Ε. Ηρακλείου απέναντι στο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ελευθερία στη διαδήλωση και στην διαμαρτυρία

Ο λαός έχει κερδίσει με το αίμα του την ελευθερία να αγωνίζεται

Δε θα σας την παραδώσουμε!

Η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, επιχειρώντας να φιμώσει την κοινωνία και τις διεκδικήσεις της. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης επαναφέρει χωρίς αιδώ τις διατάξεις του χουντικού «συντάγματος» που καταργούσαν ουσιαστικά τη δυνατότητα του λαού και των πολιτών να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Δε σταματά όμως εκεί. Ξεπερνά ακόμη και τις χουντικές απαγορεύσεις, καθιστώντας άνευ αντικειμένου το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι:

  • Εξαρτά την πραγματοποίηση κάθε συνάθροισης από την προηγούμενη άδεια της αστυνομίας
  • Καθιστά την αυθόρμητη διαδήλωση ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα
  • Δίνει απόλυτη ελευθερία στην αστυνομία να διαλύει κατά το δοκούν κάθε συνάθροιση με τα πιο βίαια μέσα
  • Ορίζει ως προϋπόθεση νομιμότητας την ύπαρξη για κάθε συνάθροιση «οργανωτή» που θα είναι προσωπικά αστικά υπεύθυνος για κάθε φθορά ή καταστροφή.

Αυτό το νομοσχέδιο- λαιμητόμος, περιφρονεί τις θεμελιώσεις συνταγματικές ελευθερίες και πρέπει να βρει απέναντι κάθε δημοκρατικό πολίτη. Μας γυρίζει πίσω στις πιο σκοτεινές εποχές πολιτικών και φρονηματικών διώξεων, στις εποχές του αστυνομικού κράτους, θέτοντας αυτομάτως εκτός νόμου κάθε κοινωνικό αγώνα και διαμαρτυρία.

Η κυβέρνηση, επιχειρεί να ξεμπερδέψει προκαταβολικά με τις κοινωνικές αντιδράσεις, την ώρα που προωθεί ή και ετοιμάζει νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων για να μεταφέρει τα βάρη και αυτής της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων, των φτωχών, των βιοπαλαιστών, της νεολαίας.

Γι’ αυτό και επιχειρεί να ψηφίσει αυτό το προκλητικό αντιδραστικό πλαίσιο μέσα στο καλοκαίρι, με Βουλή που υπολειτουργεί και όσο ισχύουν ακόμη τα μέτρα υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Μεγάλη ευθύνη έχει και η «αντιπολίτευση» των μνημονιακών κομμάτων, που ανέχεται το βοναπαρτισμό του «αποφασίζω και διατάζω» της κυβέρνησης, στηρίζοντας τα αντιλαϊκά μέτρα και ουσιαστικά την αντιδραστική πολιτική της.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία είναι οι μόνοι που μπορούν να υψώσουν ανάστημα απέναντι σε αυτήν την αντιδημοκρατική εκτροπή. Το εργατικό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας πρέπει και μπορεί να αποτελέσουν τον παλλαϊκό φραγμό για να σβήσουν τα σχέδια των ισχυρών για φίμωση της κοινωνίας.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας καλεί όλες τις δυνάμεις της ανυπότακτης Αριστεράς και του αγώνα, κάθε φορέα του κοινωνικού κινήματος, κάθε δημοκρατικό άνθρωπο ιδιαίτερα τη νέα γενιά σε παλλαϊκή συστράτευση και μαζικό αγώνα απέναντι στο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Το δικαίωμα στη διαδήλωση το έχει κατακτήσει ο λαός με το αίμα του, με τους αγώνες για τη δημοκρατία, τη δουλειά και το ψωμί, το έχουν χαράξει στην ιστορία του τόπου μας χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες μέσα από φυλακές, εξορίες και τόπους βασανισμού.

Δεν θα σας το παραδώσουμε.

Όλες-οι στην στάση εργασίας 11:30-3:30μμ την Τετάρτη 8/7 και στη συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας

Δίνουμε δυναμικά το παρόν την Πέμπτη 9/7, ημέρα ψήφισης του Ν/Σ, στη συγκέντρωση και πορεία στις 7 το απόγευμα στα Λιοντάρια

Ούτε σκέψη για απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Μαζικός, ενωτικός αγώνας. Παλλαϊκός ξεσηκωμός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί