Αλ. Τσίπρας: Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την κυβέρνηση από το να μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή offshore (Βίντεο)

«Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Στην αρχή της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ο κ. Τσίπρας σχολίασε για την πρώτη επέτειο της κυβέρνησης Μητσοτάκη λέγοντας: «Δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος. Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία».

Σημεία της ομιλίας:

«Παραδώσαμε 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση άφησε μια ικανή παρακαταθήκη. Είμαστε περήφανοι για όσα παραδώσαμε πριν ένα χρόνο», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του. 

«Έχουμε σήμερα μια κυβέρνηση που κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με όσα υποσχέθηκε. Προσπαθεί να γυρίσει την Ελλάδα σε εκείνο το παρελθόν που μας οδήγησε στην πρόσφατη αυτή τραγωδία»

«Πόσα πολλά μέσα σε πόσο λίγο χρόνο βαρύνουν τον κ. Μητσοτάκη μαζί με τους “άριστους” συνεργάτες του. Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Διαλύουν την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία»

«Ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζικής προπαγάνδας. Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί το βράδυ στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε  ακόμα στο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και την εικόνα της μαζικής προπαγάνδας με την εικονική ευτυχία που παρουσιάζεται στις ειδήσεις.

«Θα επανέλθουμε πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι και με την ψήφο του ελληνικού λαού και θα έχουμε όχι μόνο το ηθικό κεφάλαιο αλλά και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα.» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «είμαστε με την Αριστερά που δεν ξέμαθε να παλεύει, αλλά δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό. Στο λαό ακουμπάμε, τον λαό εμπιστευόμαστε, από τον λαό αντλούμε δυνάμεις, με τον λαό βρίσκουμε τις απαντήσεις στο ΤΙ και στο ΠΩΣ μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας».

«Με την αύξηση του αυταρχισμού επιδιώκουν να προλάβουν την αντίδραση στην πολιτική τους. Φοβούνται την κοινωνία, φοβούνται την δημοκρατική πλειοψηφία, φοβούνται εμάς»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί