Καιρός: Σφοδρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη έριξε τη θερμοκρασία 15 β. Κελσίου

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής 05/07. Το φαινόμενο διήρκησε 45 περίπου λεπτά και χαρακτηρίστηκε από την πολύ υψηλό ρυθμό βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Όπως προκύπτει από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στη Θεσσαλονίκη, στο σταθμό του Κορδελιού έπεσαν 17.6 χιλιοστά βροχής σε 10 μόλις λεπτά, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της καταιγίδας καταγράφηκαν συνολικά 27.2 χιλιοστά. Στον σταθμό της Σίνδου η ολική βροχόπτωση ανήλθε σε 28.2 χιλιοστά, με μέγιστο ρυθμό βροχόπτωσης τα 15.2 χιλιοστά ανά δεκάλεπτο.

Εντυπωσιακή ήταν η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του φαινομένου. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο γράφημα που ακολουθεί, η πτώση της θερμοκρασίας στη Σίνδο πλησίασε τους 15 βαθμούς σε 40 μόλις λεπτά. Στον ίδιο σταθμό καταγράφηκε ριπή ανέμου ίση με 84 χλμ/ώρα στις 14:56, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της βροχόπτωσης.

Στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-10, που πάρθηκε στις 14.50 (μέγιστη ραγδαιότητα βροχόπτωσης στο σταθμό του Κορδελιού), φαίνεται ότι η κορυφή του καταιγιδοφόρου νέφους έχει θερμοκρασία κάτω από -40 βαθμούς Κελσίου, φτάνοντας σε ύψος περίπου 12 χιλιομέτρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί