Σ. Βαρδάκης: «Κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τους εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία στη φτώχεια και την εξαθλίωση»

Στις κινητοποιήσεις, των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, στο αεροδρόμιο ‘Ν. Καζαντζάκης’, βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

 «Η Κυβέρνηση ακόμα μέχρι και σήμερα που η τουριστική περίοδος ξεκίνησε, δεν έχει υλοποιήσει τις εξαγγελίες της, σχετικά με την στήριξη των οδηγών τουριστικών λεωφορείων. Επιπλέον, η αντιμετώπιση των εργαζομένων και από τους εργοδότες, που δεν δέχονται να υπογραφεί η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, φορτώνει στην πλάτη των οδηγών ακόμα ένα σημαντικό βάρος και ενισχύει την αβεβαιότητα για το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους.» δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

«Πρόκειται για εργαζόμενους που έχουν κληθεί να επιβιώσουν με το επίδομα ανεργίας, μέχρι σήμερα, ενώ οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις είναι σε εξέλιξη. Καλούμε την Κυβέρνηση ακόμα και σήμερα να ασχοληθεί με το πρόβλημα του κλάδου και να σταματήσει να κάνει φιέστες για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Οι εργοδότες από την πλευρά τους πρέπει να προσέλθουν άμεσα -αν είναι εφικτό ακόμα και την προσεχή Δευτέρα- για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε., από την οποία οι εργαζόμενοι δεν απαιτούν καμία αύξηση.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί