Παρέμβαση από Ενεργούς Πολίτες, Ηράκλειο 3.7.5. και ΣΥΝ-Πραξη Δημοτών για επικίνδυνο δρόμο του Ηρακλείου

Κοινή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο απέστειλαν οι δημοτικές παρατάξεις: Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες, Ηράκλειο 3.7.5. και ΣΥΝ-Πραξη Δημοτών, μέσω της οποίας ζητούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την μείωση της επικινδυνότητας της οδού Πλαστήρα, στα Βασιλικά Βουτών.

Στην κοινή τους επιστολή αναφέρεται αναλυτικά:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Η οδός Ν. Πλαστήρα (περιοχή Βασιλικά Βουτών) διέρχεται έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του νέου κτιρίου του ENISA. Η  συγκεκριμένη οδός έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, με αποτέλεσμα στις ώρες αιχμής να αυξάνεται η επικινδυνότητα τόσο για τους οδηγούς οχημάτων όσο και για τους διερχόμενους πεζούς διερχόμενους. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των εργαζομένων και των επισκεπτών στα δύο ιδρύματα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ από την ίδια οδό εξυπηρετείται και η διέλευση των οχημάτων με προορισμό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά και η ευρύτερη περιοχή των Βουτών, λόγω της κυκλοφοριακής σύνδεσης με την εθνική οδό.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο δρόμο, γεγονός που καθιστά άμεση την ανάγκη παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας όσων τον χρησιμοποιούν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και τα δύο ιδρύματα έχουν αποφασίσει να παραχωρήσουν τους απαιτούμενους χώρους για κατασκευή πεζοδρομίων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν με ασφάλεια τους διερχόμενους πεζούς, ενώ έχουν εκπονήσει τις σχετικές μελέτες για την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων. Οι αποφάσεις και οι μελέτες έχουν γνωστοποιηθεί στο Δήμο Ηρακλείου. Ενδεχομένως απαιτείται επικαιροποίηση και συμπλήρωση τυχόν ελλείψεων ώστε να καταστεί δυνατή η δημοπράτηση του έργου. Χαρακτηριστικό είναι το ότι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας έχει εκφράσει τη θέληση του, να αναλάβει τις εργασίες που θα επιταχύνουν  την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

κ. Δήμαρχε

Με τη σημερινή μας παρέμβαση ζητούμε να αποδείξει ο Δήμος τη διάθεση .του για την άμεση προκήρυξη και ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού και αναγκαίου για την περιοχή έργου. Με την αποδοχή της πρότασης μας ,τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων, θα αποδειχθεί έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για την υλοποίηση αυτής της παρέμβασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί