Ο Δήμος Πεντέλης θα πλήρωνε την μικροφωνική σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με ομιλήτρια τη Ν. Κεραμέως!

Αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν την απόφαση μετά τις αντιδράσεις

Δαπάνη για την εγκατάσταση μικροφωνικής, η οποία θα χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ με ομιλήτρια την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπέγραψε η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία ανακάλεσε τελικά την απόφασή της, μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», με απόφαση της δημάρχου η οικονομική διεύθυνση του δήμου Πεντέλης ενέκρινε την 1η Ιουλίου 2020 δαπάνη 372 ευρώ για την «εκτέλεση της υπηρεσίας ηχητικής κάλυψης» που αφορούσε «εκδήλωση της νεολαίας του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί την 1/7/2020».

Ωστόσο, την ίδια ημέρα είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στα Μελίσσια, περιοχή που υπάγεται στο δήμο Πεντέλης. Σε αυτή την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ένας χρόνος μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία» κεντρική ομιλήτρια ήταν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το ζήτημα ανέδειξε η δημοτική παράταξη «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή», η οποία διερωτάται: «Με χρήματα δημοτών οι κομματικές εκδηλώσεις στον Δήμο Πεντέλης;». Παράλληλα, θέτει «μερικά ερωτήματα για τη δήμαρχο Δ. Κεχαγιά από τη “στείρα αντιπολίτευση”».

«Η δήμαρχος Πεντέλης δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει τις προσπάθειες της διοίκησής της να εξοικονομήσει χρήματα προς όφελος των δημοτών. Άρα, να φανταστούμε ότι δεν ξοδεύει ούτε ένα ευρώ σε εκδηλώσεις που δεν αφορούν αποκλειστικώς τον Δήμο μας», επισημαίνει παράλληλα η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή» και προσθέτει: «Θα αναμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον να μας πει η κ. Δήμητρα Κεχαγιά για ποια «εκδήλωση νεολαίας του Δήμου μας», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ηχητική κάλυψη (απόφαση δημάρχου 466)».

«Γιατί εμείς τη μόνη εκδήλωση που ξέρουμε να έγινε εκείνη τη μέρα είναι αυτή της ΟΝΝΕΔ, στο θεατράκι Μαγγίνα στα Μελίσσια, με προσκεκλημένη την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή». «Αλλά αποκλείεται η δήμαρχος Πεντέλης να πλήρωσε με λεφτά των δημοτών μια εκδήλωση του κομματικού χώρου, από το «φυτώριο» του οποίου προέρχεται. Έτσι, δεν είναι κ. Κεχαγιά;», διερωτάται.

«Και εκτός από το οικονομικό, τίθεται και ένα άλλο μείζον ζήτημα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία και φυσικά παραβρέθηκε η δήμαρχος», υπογραμμίζει η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή» και συνεχίζει στον ίδιο πνεύμα: «Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δίνουμε στη δημοσιότητα, οι κ.κ. Κεραμέως και Κεχαγιά, χωρίς μάσκες, περιστοιχίζονται από πλήθος νέων, επίσης χωρίς μάσκες».

Σε αυτό το σημείο, η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή» θέτει σειρά ερωτημάτων: «Αλήθεια, η αυστηρότητα των μέτρων ενάντια στη διάδοση του κορωνοϊού ισχύει μόνο για το Δημοτικό Συμβούλιο; Η δήμαρχος γιατί δεν επέπληξε τους διοργανωτές για τη μη λήψη των υποχρεωτικών μέτρων προφύλαξης και γιατί δεν τους επέβαλε να τα εφαρμόσουν;»

«Επαναλαμβάνουμε ότι θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις ξεκάθαρες απαντήσεις της κ. Κεχαγιά στα παραπάνω ερωτήματα. Έτσι, για να μάθουμε κι εμείς της «στείρας αντιπολίτευσης» τι εννοεί η δήμαρχος όταν δηλώνει πως την εμποδίζουμε να εφαρμόσει το «έργο» της στον Δήμο…», υπογραμμίζει η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή».

Τελικά η δήμαρχος ανακάλεσε στις 2 Ιουλίου την απόφασή της να δαπανήσει δημοτικά χρήματα για να εξυπηρετήσει τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος.

H απόφαση που ανακλήθηκε:onned penteli

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί