Σε 6 δόσεις ο φετινός ΕΝΦΙΑ

Σε 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος

Δυνατότητα εξόφλησης του φετινού φόρου εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις αντί των τριών διμηνιαίων και του ΕΝΦΙΑ σε έξι έχουν φέτος όλοι οι φορολογούμενοι, ενώ πρόγραμμα αυξημένων δόσεων, έξι αντί για πέντε, προβλέπεται και για τα νομικά πρόσωπα.

Το νέο πλαίσιο των διευκολύνσεων προβλέπουν διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση, με το οποίο παρέχεται κίνητρο για την ταχύτερη είσπραξη εσόδων από το Δημόσιο, μέσω της έκπτωσης φόρου του 2% στην εφάπαξ καταβολή του από τα φυσικά πρόσωπα.

Για όσους έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση και έχουν πληρώσει ήδη εφάπαξ τον φόρο που προέκυψε από την εκκαθάριση η ΑΑΔΕ θα υπολογίσει την έκπτωση και θα συμψηφίσει το ποσό με τον ΕΝΦΙΑ ή με άλλη φορολογική οφειλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις, η πληρωμή του φόρου εισοδήματος εκτείνεται έως τον Φεβρουάριο του 2021, με την πρώτη δόση να εκπνέει στις 31 Ιουλίου, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα εξοφλήσουν τον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ που θα εκδοθεί στα τέλη Αυγούστου σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί