Μ. Συντυχάκης: Οι «μικροχρηματοδοτήσεις» προς τους αυτοαπασχολούμενους θα χορηγούνται με όρους τοκογλυφίας

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις «μικροχρηματοδοτήσεις», το οποίο οδηγεί σε επίσημη τοκογλυφία σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει την ίδρυση ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, μέσω ανωνύμων εταιρειών που θα θα χορηγούν μικροπιστώσεις, με ποσά έως 25.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί επί της αρχής από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Η σημερινή συζήτηση αφορά τα άρθρα του σχεδίου νόμου.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, στη σημερινή συνεδρίαση υπογράμμισε πως οι αυτοαπασχολούμενοι μαζί με τους εργαζόμενους καλούνται να πληρώσουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης. Όπως είπε, τα υπέρογκα χρέη των αυτοαπασχολούμενων δεν ξεπερνιούνται ούτε με τη μερική αναστολή των υποχρεώσεων ούτε με τα ψίχουλα των μικροδανείων τα οποία δίνονται «με όρους τοκογλυφίας που θα τους σφίξει κι άλλο τη θηλιά στο λαιμό τους». Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. 


Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί