Κοινή αναφορά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου για το Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου

Με κοινή αναφορά που κατέθεσαν οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Βαρδάκης Σωκράτης, Ηγουμενίδης Νίκος και Μαμουλάκης Χάρης φέρνουν στη Βουλή την επιστολή του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου και με την οποία εγείρονται ερωτήματα αναφορικά με αποκλίσεις στα ποσά ενίσχυσης ανά ποικιλία.

Συγκεκριμένα, οι 3 βουλευτές Ηρακλείου κατέθεσαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την επιστολή του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου με θέμα «Διευκρίνιση αναφορικά με το Μέτρο Πρώιμης Συγκομιδής» και με την οποία το Δίκτυο Οινοποιών ζητά διευκρινίσεις από το Υπουργείο για το «πώς προκύπτουν τα ποσά ενίσχυσης που αναφέρονται στο άρθρο 9 της Υπουργικής Απόφασης και συγκεκριμένα στον Πίνακα 1 «ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ» όπου παρατηρείται πολύ μεγάλη απόκλιση στα ποσά ενίσχυσης ανά ποικιλία».

Όπως μάλιστα επισημαίνει το Δίκτυο με παράδειγμα, «στην περίπτωση του Μοσχάτο Αμβούργου η ενίσχυση ανέρχεται σε 400 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ για το Λιάτικο σε μόλις 161 ευρώ ανά στρέμμα. Επομένως, θα θέλαμε να γνωρίζουμε πως προέκυψε το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανά ποικιλία»

Οι 3 βουλευτές ζητούν από το Υπουργείο τις σχετικές ενέργειες και να ενημερωθούν σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί