Απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη ανακοίνωσε ο Μενέλαος Μποκέας

Σε απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη ως ακόμη μια έκτακτη οικονομική ελάφρυνση για την ανακούφιση των επιχειρήσεων προχωρά άμεσα ο Δήμος Μαλεβιζίου. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει προς ψήφιση σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους κατά το διάστημα αναστολής λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

 «Ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι και θα παραμείνει δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Επιχειρώντας να ανακουφίσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις από τις πληγές που άνοιξε η πανδημία, προχωράμε σε νέα σημαντικά μέτρα στήριξής τους. Προγραμματίζουμε άμεσα ρύθμιση για απαλλαγή από την καταβολή των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους στη διάρκεια της καραντίνας. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και για τα οικονομικά του Δήμου μας, που βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό, είναι αναγκαίο να ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία για την τόνωση της ρευστότητας της τοπικής οικονομίας και ανταποκρίνεται  στοχευμένα στον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που δημιουργήθηκαν από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί