Πρόεδρος και Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Η προσωπική στοχοποίηση δικαστών αντιστρατεύεται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία

Όταν υπό τον μανδύα της κριτικής υπάρχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού δικαστικών λειτουργών γίνεται προσπάθεια επηρεασμού και στοχοποίησης τους τότε αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως απάντηση στην επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Όμως, συνεχίζουν, «εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Τσαλαγανίδης και Πλιώτας, αναφέρουν ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να επηρεάσουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στην δικαστική τους ανεξαρτησία».

Τέλος, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ακόμη ότι «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί