Ν. Ηγουμενίδης σε Κουμουτσάκο: Στον Έβρο δεν αντιμετωπίσαμε προσφυγικό, αλλά τουρκική επιθετικότητα

Σε παρέμβαση στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, τονίζοντας ότι: «Αυτήν την κλιμάκωση, αυτήν την τουρκική επιθετικότητα, αυτήν την τουρκική προκλητικότητα, την αντιμετωπίσαμε όπως έπρεπε να αντιμετωπιστεί, την αντιμετωπίσαμε, όπως και θα αντιμετωπίσουμε και οποιαδήποτε υπονόμευση της εθνικής μας κυριαρχίας, είτε σε χερσαία είτε σε θαλάσσια σύνορά μας», ανέφερε σχετικά με την στάση της Τουρκίας όλο το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο, ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής σημείωσε συγκεκριμένα για τον Έβρο ότι: «Στον Έβρο, κατά τη γνώμη μου, είχαμε μία κλιμάκωση σε παραπάνω επίπεδο, σε άλλη ποιότητα, της τουρκικής προκλητικότητας και της τουρκικής επιθετικότητας. Στον Έβρο, δεν αντιμετωπίσαμε προσφυγικό θέμα, αντιμετωπίσαμε την τουρκική προκλητικότητα και την τουρκική επιθετικότητα. Κατ’ επέκταση, το ζήτημα του Έβρου, είναι έξω από το θέμα που συζητάμε σήμερα, που είναι η ενημέρωση για τη διαχείριση προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος».

Αναφορικά με το Προσφυγικό, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι δεν μπορεί το διεθνές δίκαιο να χρησιμοποιείται α λα καρτ: «Κατά τη γνώμη μου, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε α λα καρτ το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Έτσι μακροπρόθεσμα χάνουμε το δίκιο μας σαν χώρα».

Απευθυνόμενος μάλιστα στον αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική Υπουργό, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε: «Πιστεύω, ότι συμφωνείτε μαζί μου, κύριε Υπουργέ, η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν υπογράψει και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τους κανόνες του δικαίου της θάλασσας και επομένως, αυτοί πρέπει να καθορίζουν τη στάση μας στην αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων. Είτε μετανάστες είτε πρόσφυγες, είναι άνθρωποι που έχουν δικαιώματα και η χώρα μας πρέπει να είναι πρωτεργάτης και πρωτοστάτης στην υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί