Ηράκλειο: Κλείνουν τα καταστήματα εστίασης διαμαρτυρόμενοι για τα πρόστιμα

Στην απόφαση να κλείσουν για 24 ώρες τα καταστήματά τους διαμαρτυρόμενοι για τους εντατικούς ελέγχους και τα πρόστιμα που έχουν πέσει σε επιχειρήσεις, προχώρησαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στο Ηράκλειο.

Οι επιχειρηματίες καφέ-μπαρ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το μέλλον των καταστημάτων τους, καθώς όπως αναφέρουν τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί καθιστούν τις επιχειρήσεις τους μη βιώσιμες.

Παράλληλα θέλουν να διαμαρτυρηθούν για «την αναστάτωση σε βαθμό τρομοκρατίας» που προκαλούν οι συνεχής έλεγχοι των αρχών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίες σε φόβο και περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας», τονίζει η πρόεδρος του συνδέσμου επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη, επισημαίνοντας ότι προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι επιχειρήσεις επισιτισμού και διασκέδασης θα είναι κλειστές την Πέμπτη 2 Ιουλίου, μόλις ημέρα μετά το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, σε περιοχές όπως το κέντρο του Ηρακλείου, η Αμμουδάρα, η Αλικαρνασσός και η Χερσόνησος.

«Πρέπει να δείξουμε στην κυβέρνηση πως δεν γίνεται να συνεχίσουν να λειτουργούν τα μαγαζιά μας κάτω από αυτές τις συνθήκες», αναφέρουν οι επιχειρηματίες, ζητώντας να αλλάξουν τα μέτρα και οι αποστάσεις που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις προκειμένου να είναι βιώσιμες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί