Δ. Παπαγγελόπουλος: Κατάχρηση εξουσίας στην εξέλιξη της διαδικασίας της προανακριτικής (Βίντεο)

“Αισθάνομαι δικαιωμένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις”

Κατάχρηση εξουσίας στην εξέλιξη της διαδικασίας της προανακριτικής κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός εκτίμησε  ότι το πόρισμα είναι προειλημμένο πριν καν  καταθέσει και σημείωσε ότι αποχώρησε μόνο όταν η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, ώστε να μην νομιμοποιήσει παράνομες διαδικασίες. Ο  Δημ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για παράνομες καταθέσεις ενώ χαρακτήρισε  τη λειτουργία της επιτροπής  «κατοχικό δικαστήριο».

Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος  ξεκίνησε  την συνέντευξη του λέγοντας ότι θα μπορούσε να μην εμφανιστεί και να καταθέσει με υπόμνημα εγγράφως, ως είχε δικαίωμα. Εξέφρασε μάλιστα την απορία  ότι με τις απαράδεκτες συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διαδικασία πως παρέμεινε υγιής.  Καθημερινά έρχονταν νέα έγγραφα, είπε και σημείωσε ότι του δόθηκαν  μόλις εννέα ημέρες  για να μελετήσει 200.000 σελίδες.

Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε  ότι το πόρισμα είναι προειλημμένο πριν καν  καταθέσει. Η εξέλιξη της διαδικασίας  συνιστά κατάχρηση εξουσίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι, υπογράμμισε, τονίζοντας  ότι αποχώρησε  για να μην νομιμοποιήσει παράνομες διαδικασίες. Ακόμα, έκανε λόγο για   παράνομες καταθέσεις ενώ χαρακτήρισε  τη λειτουργία της επιτροπής  «κατοχικό δικαστήριο».

Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η αθωότητα του είναι προφανής και ότι ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος. Επανέλαβε ότι η υπόθεση της Novartis δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους. Αλλά παγκόσμια. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι το πρόστιμο μόνο που επέβαλαν (στις ΗΠΑ), είναι το μεγαλύτερο που επιβλήθηκε μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά την υπόθεση της Νovartis o τέως υπουργός υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «Και εγώ και η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αποδεικνύεται ότι λειτουργήσαμε θεσμικά. Ήρθε η καταγγελία και την ερευνήσαμε, συμπλήρωσε .
Ανέφερε μάλιστα ότι οι δικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση δέχτηκαν καταγγελίες, μηνύσεις, επιθέσεις ενώ σημείωσε ότι ουδέποτε έγινε αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο.

Αντιθέτως, είπε ότι, επι  δύο χρόνια, έλεγαν πως  φταίει ο Παπαγγελόπουλος χωρίς να διευκρινίζουν γιατί κατηγορείται, καθώς ούτε κατηγορητήριο δεν υπήρχε εις βάρος του.

Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και ξεπλύματος του μεγαλύτερου σκανδάλου, εξού και ο πανικός, σημείωσε.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες Μιωνή-Παππά, δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός παγιδεύτηκε και το μόνο του λάθος ήταν ότι δεν κατάλαβε τι άνθρωπος ήταν ο επιχειρηματίας . Ο ίδιος είπε ότι τον συνάντησε μία φορά μολονότι ο ίδιος ήταν αντίθετος μετά από παράκληση του Ν. Παππά.

Από τις στιχομυθίες που ακούγονται στην κασέτα είπε Δημ. Παπαγγελόπουλος, συνάγονται τα συμπεράσματα ότι η Ελένγ Τουλουπάκη «δεν πλησιάζεται» για τον ίδιο ότι παρέμενε  ανεπηρέαστος και δεν υπέκυπτε σε παραινέσεις. Πρόσθεσε δε, ότι στο σημείο που γίνεται η αναφορά  «ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά» υπάρχει επέμβαση για αυτό και στην απομαγνητοφώνηση υπάρχει η φράση «ακατάλυπτο». Έχει πέσει πετσόκομμα μπας και μπορέσουν  και το συνδικάσουν με μένα εξήγε ο Δημ. Παπαγγελόπουλος. Σε ότι αφορά το «δική του Ατζέντα» ο τέως υπουργός το ερμήνευσε ως την άρνηση του να συνδιαλλαγεί με τον Μιωνή. Τόνισε στο σημείο αυτό ότι η «ατζέντα» που είχε ήταν η ίδια με αυτήν της κυβέρνησης και του τότε πρωθυπουργού και δεν ήταν άλλη από την πάταξη της διαφθοράς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί