Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους τίτλους μετά από δυο χρόνια, καθώς με τη νίκη του επί της ΑΕΚ με 1-2 κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας διαφορά 19 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, όταν και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τίτλου, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο σκορ στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν έφτασαν στην ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός είχε σημαντική ευκαιρία με την έναρξη του ματς και συγκεκριμένα στο 5′ όταν ο Φορτούνης έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Μασούρα, στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, με τον ακραίο του Ολυμπιακού να προλαβαίνει τον Τσιντώτα και τον Σβάρνα να κάνει σωτήρια, για την «Ένωση» παρέμβαση. Στο 14′, η συνεργασία Φορτούνη – Μασούρα, έφερε σέντρα του πρώτου, με τον Αραμπί να χάνει μεγάλη ευκαιρία, καθώς αστόχησε σε κεφαλιά που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 19′ ο Φορτούνης ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, με τον μέσο του Ολυμπιακού να πιάνει εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή και τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στο έδαφος, μπροστά από τη γραμμή του τέρματος. Στο 28′ ήρθε άλλη μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Ομάρ να κάνει σέντρα και τον Μασούρα να στέλνει την μπάλα άουτ μετά από πλασέ.

Στο 39′ η υπεροχή του Ολυμπιακού «καρποφόρησε» με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να σημειώνει ένα πανέμορφο τέρμα με σουτ στην κίνηση στο πίσω δοκάρι, μετά από σέντρα του Μασούρα από τα αριστερά για το 0-1. Η μπάλα πήγε στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ και ο Μαροκινός τρελάθηκε από τη χαρά του, κάτι που φάνηκε στον τρόπο που πανηγύρισε.

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός «χτύπησε» με μια ακόμα πλαγιοκόπηση, αυτή τη φορά από τα δεξιά, με τον Φορτούνη να «στρώνει» για τον Καμαρά, που με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-2.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στο πρώτο 45′ δεν έγραψε ούτε μια τελική. Η Ένωση κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 66′ μείωσε σε 1-2, με τον Αραούχο να σκοράρει με διπλή προσπάθεια μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λιβάγια. Στο 87′ ο αφύλακτος Καμαρά τελείωσε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού με διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ και στο 89′ ο Ομάρ έβαλε την κόντρα σε σουτ του Χουλτ έξω από την περιοχή.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (90′ Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (31′ Οικονόμου), Βέρντε (83′ Μαχαίρας), Λιβάγια, Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (92′ Λοβέρα), Φορτούνης (71′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77′ Καφού), Αραμπί (77′ Χασάν)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί