Δεν συμφωνούσες, αλλά δεν μίλησες και ιδού…

Εφιάλτης στο δρόμο με τα λεφτόδεντρα

Του Θύμιου Γεωργόπουλου

Τον Δεκέμβριο του 1990 επτά εκδότες και διευθυντές εφημερίδων (Φυντανίδης [Ελευθεροτυπία], Θεοχαράτος [Έθνος], Μαρούδας [Νίκη], Κοντοπάνος [Αυριανή], Γερονικολός [Δημοκρατικός Λόγος], Καρατζαφέρης [48 Ώρες] και Παπαϊωάννου [Ποντίκι]), μεταφέρθηκαν με κλούβα στις φυλακές Κορυδαλλού από την διεύθυνση μεταγωγών Αθηνών, όπου είχαν περάσει εκεί την προηγούμενη νύχτα. Το «έγκλημα» τους ήταν η δημοσίευση προκήρυξης της «17 Νοέμβρη» που ο «τρομονόμος» του (πατρός) Μητσοτάκη ρητώς απαγόρευε.
Δεν συμφωνούσες με τις συλλήψεις, αλλά δεν μίλησες.

Τον Ιούνιο του 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έκανε το αδιανόητο για χώρα με κοινοβουλευτική δημοκρατία και με το μαύρο στην ΕΡΤ έκλεισε τις κρατικές τηλεοπτικές συχνότητες -αφήνοντας στο δρόμο 2.656 εργαζόμενους- για να τις αντικαταστήσει με ένα απολύτως ελεγχόμενο τηλεοπτικό μόρφωμα, εκπομπής αποκλειστικά κυβερνητικής προπαγάνδας.
Δεν συμφωνούσες με το μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά δεν μίλησες.

Τον Δεκέμβριο του 2014 ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έδωσε συνέντευξη στην ΝΕΡΙΤ, σε δύο δημοσιογράφους που χαρακτηρίστηκαν ως «γλάστρες» γιατί άνοιγαν το στόμα τους (διακόπτοντας τον μονόλογο) για να ακουστεί η ηχώ του συνεντευξιαζόμενου ή για να συμπληρώσουν την επιχειρηματολογία που του είχε διαφύγει.
Δεν συμφωνούσες με τους δημοσιογράφους – «γλάστρες», αλλά δεν μίλησες.
 
Από τον Ιούνιο του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ ξανάνοιξε την ΕΡΤ βλέπαμε έναν πρωθυπουργό να ελέγχεται όχι για τα πεπραγμένα του αλλά για τις fake πράξεις που του καταλόγιζε η ΝουΔου. 
Είδαμε στρογγυλά τραπέζια με θέμα την ανταλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας με την μη περικοπή των συντάξεων.
Είδαμε έναν πρωθυπουργό να διακόπτεται άγρια και να προσπαθεί να ολοκληρώσει την απάντηση του στο ερώτημα που του είχαν υποβάλει. 
Είδαμε σε κάθε ενημερωτική εκπομπή να συμμετέχει τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος – τοποτηρητής της «Πειραιώς».
Είδαμε να φωνασκούν ότι ο Τσίπρας είναι ψεύτης, προδότης, ηθικός αυτουργός εγκλήματος και να δηλώνουν “εμπιστεύομαι τον Ερντογάν και όχι τον Τσίπρα”. 
Δεν συμφωνούσες με αυτού του τύπου την αντιπολίτευση, αλλά δεν μίλησες.

Από τον Ιούλιο του 2019 είδαμε στρατιές «ανεξάρτητων» δημοσιογράφων που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν την βρώμικη δουλειά υπέρ του ΔΝΤ και της Τρόικας στα κυβερνητικά έδρανα της βουλής και στα γραφεία τύπου των υπουργείων.
Είδαμε τον διευθυντή του γραφείου τύπου του Κυριάκου να αναλαμβάνει πρόεδρος της ΕΡΤ.
Είδαμε να εκδιώκονται οι δημοσιογράφοι από την ΕΡΤ που δεν είχαν εμφανώς ταχθεί με την ΝουΔου.
Είδαμε το πρωθυπουργικό γραφείο να απειλεί ανοιχτά την διαφημιστική αγορά για να επιβάλλει εμπάργκο στο “Documento” ώστε να εξαφανιστεί η επικίνδυνη μαχητική και ελεύθερη δημοσιογραφία.  
Δεν συμφωνούσες με την καθολική προπαγάνδα, αλλά δεν μίλησες.

Από τον Μάρτιο του 2020 -με την επιβολή του lockdown- είδαμε να κορυφώνεται με καθολικό τρόπο η κυβερνητική «ενημέρωση» χωρίς παρουσία δημοσιογράφων.
Είδαμε πολύωρες εκπομπές για τον σωτήρα  Μωυσή και τον ήρωα Ηρακλή.
Είδαμε καθημερινές δημοσκοπήσεις που ανέβαζαν την αποδοχή του Κυριάκου στα επίπεδα Τσαουσέσκου.
Είδαμε για το μήνυμα «Μένουμε στο σπίτι» (που έπρεπε να δημοσιεύεται δωρεάν) να καταβάλλονται 20 εκατομμύρια ακόμα και σε ανύπαρκτα blogs, αλλά όχι στον όμιλο του “Documento”.
Είδαμε 77 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ρωτάνε για το που και πως μοιράστηκε ο κρατικός παράς χωρίς να παίρνουνε απάντηση.
Είδαμε το αποκαλυπτικό spot του ΣΥΡΙΖΑ «πόσο κοστίζει ο Μωυσής;».
Δεν συμφωνούσες με τα καταγγελλόμενα, αλλά –για πρώτη φορά- ούρλιαξες!

Συμφώνησες με το καρτούν Homer Simpson:

“Αν κάτι πάει στραβά στη δουλειά, ρίξ’ το στον τύπο που δε μιλάει Αγγλικά.”

Πηγή: Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί